Най-важното, което трябва да знаете за плей-ин турнира в НБА


Най-важното, което трябва да знаете за плей-ин турнира в НБА
(сн. facebook.com/sacramentokings)
12-04-2024 11:11 | BGbasket.com

Александър Везенков и неговият Сакраменто не успяха да се класират в Топ 6 на редовния сезон в Националната баскетболна асоциация, но все още имат шанс за плейофите. Той минава през т.нар. плей-ин турнир, който ще се проведе за четвърта поредна година в настоящия си формат.

 

По тази причина BGbasket.com събра и всичко най-важно, което трябва да знаете около предстоящите мачове в плей-ин турнира.

 

Кой участва?

 

За плейофите се класират първите шест тима от Изтока и Запада, а в плей-ин турнира четирите отбора, завършили на местата между седмо и десето, ще се борят за последните две квоти в своята конференция.

 

За момента сигурни участници в него на Запад, освен Сакраменто, са Лос Анджелис Лейкърс и Голдън Стейт Уориърс. Последният тим ще бъде Ню Орлиънс или Финикс, които се борят все още за място в плейофите.

 

На Изток е още по-завързано, тъй като пет отбора продължават битката за три места в плейофите - Кливланд, Орландо, Индиана, Филаделфия и Маями. Тези два, които не успеят да се класират директно, ще премерят сили с Чикаго и Атланта в плей-ин.

 

Каква е системата на плей-ин турнира?

 

В плей-ин турнира заелият седмото място във всяка конференция ще е домакин на осмия. Победителят в мача влиза като №7 в плейофите.

 

Отборът, завършил девети в редовния сезон, ще приеме десетия. Тимът, който претърпи поражение в този мач, отпада. Победителят пък ще се изправи срещу загубилия двубоя между седмия и осмия в директен спор за последната квота. Който спечели този мач, ще влезе във фазата на елиминациите като №8 в схемата.

 

Позицията на Сакраменто

 

Макар три от четирите отбора в плей-ин турнира на Запад вече да са ясни, до последно ще има интрига за местата им в крайното класиране. Александър Везенков и Сакраменто все още имат шансове за седмата позиция, но те са по-скоро на теория, тъй като заемащият я към момента тим на Финикс е с две победи повече при оставащи два кръга. Все пак двата отбора имат директен двубой в събота, като в програмата на калифорнийския тим има и домакинство на Портланд.

 

По-вероятно е обаче Сакраменто да се бори за осмата позиция, където битката ще е ожесточена, тъй като „кралете“ са с равен баланс 45-35 с другите си конкуренти за нея – Лос Анджелис Лейкърс и Голдън Стейт. Както стана ясно, седмото и осмото място са важни, тъй като дават двойно по-голям шанс за класиране в плейофите.

 

Кога е плей-ин турнирът?

 

Плей-ин турнирът ще се проведе между 16 и 19 април, непосредствено преди плейофите, започващи на 20 април.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Сакраменто, Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи