Шумен U17 стана пети след мач с две дисквалификации


Шумен U17 стана пети след мач с две дисквалификации
(сн. https://balkan-basket.com)
12-05-2024 13:25 | BGbasket.com

Шумен финишира на петото място на финалния турнир за юноши до 17-годишна възраст в Ботевград. Момчетата на Звонко Папак удържаха  Тунджа Ямбол с 80:76 в мача за петата позиция. В „Арена Ботевград“ шуменският тим не стигна лесно до победата, тъй като на няколко пъти трябваше да отблъсква опитите за щурм на играчите, водени от Стойо Чолаков.

 

Двубоят не мина и без нерви, след като Никола Нанков от състава и на „жълто-сините“ и Стоян Славейков от редиците на символичните гости бяха дисквалифицирани. Това се случи в началото на последната част, когато свириха нарушение в нападение на Стефан Касабов. В този момент Нанков държеше топката в ръцете си и реагира остро, като уцели намиращия се в гръб Славейков. Последният се обърна към Нанков и двамата си сблъскаха главите, след което бяха разтървани на бърза ръка и дисквалифицирани.

 

Размяната на точни стрелби преобладаваше още от самото начало, а но символичните гости се активизираха и успяха да си осигурят аванс от 10 точки след 10 минути игра. Шуменският тим удържа опитите за обрат на символичните домакини във втората част и впоследствие си върна двуцифрената преднина, като на полувремето поведе с 44:32.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Сценарият се повтори и при подновяването на играта, тъй като шуменци отново съумяха да се справят с щурма на „жълто-сините“ и да дръпнат с 9 точки в края на третия период. Ямбол за пореден път показа характер и това си пролича във финалната десетка, когато редцираха пасива си само до точка с 25 секунди, оставащи на часовника. Атака по-късно Александър Иванов наниза два точни наказателни удара, а след това Георги Иванов сбърка и остави радостта в шуменския лагер.

 

Радостин Божилов блесна за победителите с 27 точки и 9 борби. Росен Узунов завърши с 15 и 12 асистенции, Александър Иванов записа 14 и 5 овладени под двата ринга топки. Димитър Стоянов има 12 точки и 9 борби. 

 

Георги Иванов стана най-резултатен за Тунжа 18 точки. Никола Енчев добави 13, Георги Димитров финишира с 12 и 14 борби, Никола Нанков вкара 10. 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУНДЖА ЯМБОЛ U17 - ШУМЕН U17

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U17

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали при юноши U17
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи