Минесота се събуди и нанесе исторически разгром на Денвър (видео)


Минесота се събуди и нанесе исторически разгром на Денвър (видео)
(сн. Minnesota Timberwolves/Twitter)
17-05-2024 10:12 | BGbasket.com

Минесота Тимбърулвс показа признаци на живот в плейофите на НБА. Баскетболистите на Крис Финч изнесоха лекция на Денвър Нъгетс след 115:70 в шестия мач от полуфиналите на Западната конференция. В „Таргет Сентър“ тимът от щата Минесота си свърши работата още през първото полувреме и стопира успешната серия на действащите шампиони от три поредни победи във втория кръг. Освен това „горските вълци“ постигнаха най-убедителния си успех в плейофите и в същото време нанесоха най-тежката загуба на баскетболистите на Майк Малоун  в история на Нъгетс в мач от елиминациите.

 

Това се оказа достатъчно за Минесота да изравни серията до 3:3 победи и да мечтае отново за финала на Запад. Серията се мести в Денвър за седми решителен мач, който ще бъде на 19 май (неделя).

 

 

 

Гостите имаха превес само в началните минути, когато Никола Йокич и Майкъл Портър – младши комбинираха своите усилия. Постепенно Антъни Едуардс, Джедън МакДаниълс и Карл Антъни-Таунс взеха нещата в свои ръце за пълен обрат и аванс от 17 точки в края на дебютния период.

 

 

 

„Горските вълци“ нямаха спирачки и в началото на втората част, тъй като Едуардс продължи да бъде кошмар за защитата на гостите, а на помощ в атака му се притече и Наз Рийд. Въпреки опитите за ново събуждане на Йокич, актуалните шампиони се оказаха безпомощни да отвърнат на удара, което доведе до това Минесота да се прибере в съблекалнята при 59:40.

 

 

 

След паузата тимът от щата Минесота отново бе безпощаден и окончателно отказа Нъгетс от мечтите им за нещо повече, за да сложат край на всякаква интрига.

 

 

 

Антъни Едуардс поведе листата на реализаторите за „горските вълци“ с 27 точки, включително и с 4 точни шута отвъд дъгата. Джейдън МакДаниълс го последва с 21, Майк Конли се завърна с 13 и 5 асистенции. Карл Антъни-Таунс се отчете с 10 точки, 13 борби и 5 асистенции.

 

Никола Йокич отсрами Денвър с 22 точки и 9 борби. Арън Гордън завърши с 12 и 8 овладени под двата ринга топки, Джамал Мъри приключи с 10 и 5 асистенции.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Денвър Нъгетс, Минесота Тимбърулвс, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи