Стар познайник на Балкан и Левски Лукойл стигна четвъртфинал във ФИБА Къп


Стар познайник на Балкан и Левски Лукойл стигна четвъртфинал във ФИБА Къп
(сн. FIBA.com)
14-03-2019 12:11 | BGbasket.com

Един от съперниците на Балкан и Левски Лукойл във ФИБА Къп достигна четвъртфиналите в турнира. Това е Алба Фехервар, с който двата български отбора бяха в една група във втората фаза на редовния сезон.

 

Унгарският тим се класира за осминафиналите като „щастлив губещ“, но там отстрани идващия от Шампионска лига Телеком Баскетс Бон. Алба загуби първия мач като гост с 84:85, но спечели реванша у дома с 81:69.

 

На четвъртфиналите Алба Фехервар ще се изправи срещу Апоел Холон, отстранил Балкан от надпреварата.

 

Още един съперник на български отбор продължава напред в турнира. Варезе, който в началото на сезона игра с Рилски спортист, се класира за Топ 8 след две победи срещу Прищина. В следващата фаза Варезе ще се изправи срещу Остенде. Белгийският тим, включил се  във ФИБА Къп от Шампионска лига, завърши наравно с Донар в първия мач, но спечели реванша у дома с 88:80 и си гарантира място в следващата фаза

 

От ФИБА Къп отпадна още един отбор от Шампионска лига. Въпреки победата с две точки в първия мач, Вентспилс загуби реванша срещу Пинар Кършияка в Измир с 65:70 и приключва участието си в турнира. В следващия етап отборът от Турция ще има за съперник Динамо Сасари. Италианският тим продължава напред след две победи срещу ЗЗ Лайден.

 

Вюрцбург също се класира на четвъртфиналите с два успеха срещу Автодор Саратов, макар те да дойдоха много по-трудно. Германският тим спечели първия мач като гост с три точки, а в реванша победи с 94:90. В спор за място на полуфиналите Вюрцбург ще се изправи срещу Бакен Беърс. Отборът от Дания отстрани другия тим от групата на Балкан и Левски Лукойл – Ирони Нес Циона, след две победи.

 

На четвъртфиналите отново се играят два мача на разменено гостуване. Първите срещи са на 20 март, а реваншите – седмица по-късно.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Алба Фехервар, Балкан, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи