Шумен приема тазгодишния Мач на звездите


Шумен приема тазгодишния Мач на звездите
14-03-2019 16:05 | BGbasket.com

Мачът на звездите ще се проведе за първи път в град, който няма отбор в елита. Домакин на тазгодишната надпревара е Шумен, като тя ще се проведе на 21 април, 2019 г. Събитието ще бъде под егидата на честванията по случай 100 години баскетбол в България, а най-добрите играчи ще премерят сили в новопостроената „Арена Шумен“.

 

Специална изненада готвят организаторите за феновете на баскетбола в града на Основателите на българската държава. Техните любимци, играли за тима през 1998 и 1999 г. и спечелили два бронзови медала за първенство и един сребърен за Купата, ще се съберат 20 години по-късно. Те ще се включат в мини-двубой с настоящите звезди на шампионата.

 

Традицията ще бъде спазена и с аматьорски звезден мач, в който ще се включат участниците от Българска баскетболна лига - BGO Software. Няма да се мине и без традиционните конкурси Забивки, Тройки и Умения.

 

По примера на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, отборите ще се избират от феновете. В продължение на седмица (от 25 до 31 март) най-харесваните играчи от първенството на Националната баскетболна лига ще имат възможност да попаднат в съставите за Мача на звездите.

 

След като бъдат определените 24-те играчи, и този път двата отбора ще бъдат избирани от своите лидери. Двамата състезатели, които ще са капитани на отборите, ще бъдат двамата с най-висок вот от избора.  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Мач на звездите, 100 години баскетбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи