Дяковски: Катастрофално първо полувреме


Дяковски: Катастрофално първо полувреме
(facebook.com/pg/NBLBulgaria)
15-04-2019 09:22 | nbl.basketball.bg | BGbasket.com

"Изиграхме катастрофално първо полувреме, особено в нападение – 16/2 от тройката и под 40% при наказателните удари", сподели старши треньорът на Спартак Плевен Александър Дяковски след загубата от Академик Бултекс 99 в Пловдив с 66:79 точки в мач от 25-ия кръг на НБЛ.

 

"Вкарахме само 26 точки до почивката, направиха ни голяма разлика. След това се вдигнахме, намалихме пасива на 8 точки, но направихме две елементарни грешки в зоновата защита, от което ни вкараха две тройки. За съжаление втори мач поред процентът ни в стрелбата е много слаб. Липсва ни победа срещу отборите от 2-ро до 5-о място. Имаме последен шанс срещу Рилски спортист. Вдигаме главите, няма какво да униваме", каза още Дяковски.

 

Баскетболистът на Спартак Николай Маринов коментира: "Ужасяващо начало за нас, не знам дали имаме по-лошо през този сезон. На почивката се надявахме да се вдигнем и да свалим разликата. Направихме го – изоставахме само с 8 точки, но Академик Бултекс 99 взе таймаут и после ни вкара две поредни тройки. Това бе тънкият момент в мача. След това не успяхме да вдигнем главите. Труден мач, дойдохме за победа, в четвъртък в Самоков отиваме отново за победа. Надявам се в последните ни срещи ще коригираме нещата."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, НБЛ - мъже, Александър Дяковски, Николай Маринов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи