Първият носител на наградата Най-прогресиращ играч при юношите: Лесното свърши


Първият носител на наградата Най-прогресиращ играч при юношите: Лесното свърши
(Снимка: BGbasket.com, Тони Тончев)
19-05-2019 13:34 | Мария Мицова

Александър Кръстев от Черно море Тича е първият носител на наградата Най-прогресиращ играч за сезона при юношите U19 на BGbasket.com.


Призът малко изненада крилото, което обаче отбеляза наистина сериозен ръст в развитието си през цялата година.


"Смятам, че целият отбор е допринесъл за тази награда," сподели след финала, който Черно море загуби от БУБА при юношите U19.


Кръстев преглътна разочарованието и добави, че не го смята за провал, тъй като животът продължава, и всички трябва да извлекат поуките от това поражение и да продължат напред. "Има много други важни неща пред нас и това може да е от плюс за нас," отбеляза крилото.


"Радвам се, че ми гласуваха доверие и треньорите на мъжкия отбор през изминалия сезон. За съжаление свърши леката част, юношите, сега почва всичко. Дано да оправдая доверието на треньорите, ако ми гласуват такова в Черно море. На този етап не мога да кажа какво ми готви бъдещето. Предпочитам да остана в България," заяви още той.


"Със сигурност е плюс, че играхме този сезон в НБЛ. Даде ни самочувствие, което от една страна ни изигра вероятно лоша шега сега на финала на юноши, но малко хора получават такива възможности в България," каза Александър.


"Благодаря на семейството ми, за подкрепата, на треньорите за доверието и естествено на брат ми Кристиян, който винаги е до мен," завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича U19, баскетбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи