Лъчезар Коцев: Елате и подкрепете момичетата с чиста съвест и емоция


Лъчезар Коцев: Елате и подкрепете момичетата с чиста съвест и емоция
(Снимка: BGbasket.com, Ивелин Солаков)
13-08-2019 20:25 | Мария Мицова

Старши треньорът на националния отбор за момичета U16 Лъчезар Коцев направи важно послание към баскетболните фенове в страната, които ще дойдат да подкрепят тима в стартиращото на 15 август в София Европейско първенство, Дивизия Б.

 

Той си пожела пълна зала, но пълна с позитивни фенове, подкрепящи момичетата. Всички срещи от груповата фаза за нашите са в зала Универсиада от 18.15 часа.

 

ПРОГРАМА НА ЕВРОБАСКЕТ ЗА МОМИЧЕТА U16 В СОФИЯ

 

В понеделник България изигра една последна контрола с Румъния, в която направи обрат след почивката и победи: "Видя се, че има напрежение, но това е нормално. Добре беше, че изиграхме последната контрола с Румъния преди началото на първенството, за да се отпуснат. Може би тук, че имаше приятели, роднини, в България са, повлия. Доволен съм, че през второто полувреме видяхме различен отбор, такъв, какъвто желаем да виждаме. От тях зависи да играят така 40 минути. Готвим ги така, че с ротациите да могат да играят през цялото време агресивно. В случая, това е разликата с европейския баскетбол. На моменти се видя това в контролата, бяхме в сблъсъка, правихме плонжове, борихме се за ничиите топки, блокирахме, взимахме борби. Дано се видят тези неща."

 

Основен фактор за добро представяне е психиката: "Ние за един месец не можем да ги променим технически, това е целогодишна работа в клубовете. Кондиционно смятам, че сме добре. И работим за психика. Трябва да си повярват. И господин Глушков бе при нас и това им каза - иска да види в тях смелост. Да си вярват, че не са по-различни. Всичко им е до главите."

 

Групата на България е доста трудна, но в битката нищо не се знае: "Съперниците ни са отбори, които работят сериозно. Някои от тях имат и целогодишна подготовка. Но ако изпълним поставените задачи, ще бъдем във всеки мач и ако докрай направим всичко - и да побеждаваме. Програмата не е много добра, отличават се Холандия и Украйна може би малко повече."

 

Къде е разликата да играеш европейско у дома? "Разликата е в залата, в хората. Затова апелирам за едно - хората идват и гледат малко странични неща. Елате и подкрепете момичетата с чиста съвест и емоция, радвайте се на хубавите неща, подкрепяйте ги за грешките. На финалите на подрастващи момичета в зала Триадица бе пълно. А това са деца и това е България. Да напълним колкото може повече залата. Но с положително настроени хора, а не да гледат други неща."

 

И накрая - за невероятния успех на женския национален тим U20: "Когато гледах как играят и на 16-годишни си ги спомних как играят - на моменти проявяват характер, на моменти не. Сега са освободени и играят. Има огромна гордост и в мен, много ми беше приятно, не само за това, че някои от тях са минали през Шампион 2006. Радвах се за характера, който проявиха."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U16 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи