Людмил Хаджисотиров: Целта ни е да играем поне финал


Людмил Хаджисотиров: Целта ни е да играем поне финал
(сн. botevgrad.com)
11-09-2019 11:11 | Мария Маринова

Старши треньорът на Рилски спортист бе доволен от представянето на неговия тим на турнира в Ботевград, въпреки поражението от Балкан във втория мач. Пред BGbasket.com наставникът сподели, че всички в отбора се стараят изключително много, а целта през този сезон е поне финал в първенството.

 

„Моите цели и тези на отбора са да играем поне финал. Естествено, всеки треньор има желание за повече, аз също, но това ще отнеме много работа, усилия и дай, Боже, всички да сме здрави. Това е на първо място“, заяви Хаджисотиров.

 

Той сподели и мнението си за драматичната загуба от Балкан: „Най-вече не ни достигна това, че на Игор Кесар му счупиха носа на петата минута от мача и се наложи да играем само с един център, който излезе за пет фаула. Играхме с нисък състав през по-голяма част от времето. На мен обаче много ми хареса, въпреки че бяхме в такава ситуация, че абсолютно всички се бориха. Смятам, че играхме добре тактически. Естествено, има грешки, върху които ще работим. Много е рано още, минали са 20 дни от подготовката. Всички се стараят, има много голямо желание и са биткаджии като характери. Реално до последната секунда не се знаеше кой ще победи“

 

„Срещу Берое направихме добър мач. Бяхме в пълен състав. Надявам се Игор да може да се оправи по-скоро, защото той ни е много важен и ценен играч. Беше най-добрият в нападение в първия мач. Естествено, имаме да работим по доста неща. Поздравявам отбора на Балкан и им желая успех в Шампионска лига, както и на Берое във ФИБА Къп. Ние се фокусираме върху това да изчистим грешките си. Въпреки старанието и добрата игра, имаше и такива. Трябва да се гледат и да се анализират, затова са контролните мачове“, добави наставникът.

 

Той смята, че Йордан Бозов трябва да бъде пример за всички млади баскетболисти. „Хубавото в този турнир беше, че Данчо Бозов след седем месеца на 40-години се завърна. Срещу Балкан игра 17 минути, вкара 10 точки. В предния мач също помогна на отбора. Той работи изключително много през това лято да се възстанови и да е в добра форма. Сега изглежда сякаш почти не е спирал. Той е много добър пример за младите играчи за професионализъм и отношение към баскетбол“, заяви треньорът на Рилски спортист.

 

Людмил Хаджисотиров обясни и отсъствието от състава на Васил Михайлов, който беше в „Арена Ботевград“ със своите съотборници, но така и не влезе в игра. „Васил си изкълчи глезена миналата седмица. Поради това сме в такава ситуация и играем с по-нисък състав, но така измисляме нови неща. Важното е, че всички имат сериозно отношение и показват много желание и старание, което за начало е най-важното. Вече с работа се получават другите неща“, смята той.

 

Наставникът сподели и мнението си за конкуренцията в Националната баскетболна лига през този сезон. „От това, което виждам, и Балкан, и Берое са силни конкурентни отбори. Мисля, че битката за първите три места в лигата между трите отбора и Левски Лукойл ще е сериозна. Не трябва да се подценяват и другите тимове - Пловдив, Плевен, Ямбол. Черноморец също има добър състав с петима чужденци. Изглежда, че първенството ще е интересно и доста оспорвано през тази година“, завърши Хаджисотиров.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи