Асен Великов: Дори да не сме трети, мястото в четворката е добре


Асен Великов: Дори да не сме трети, мястото в четворката е добре
(сн. lap.bg)
17-04-2015 18:01

Капитанът на Черно море Порт Варна Асен Великов обясни още съществуващите шансове на тима за третото място в редовния сезон в Националната баскетболна лига.

 

То ще размине варненци на евентуален полуфинал с големия фаворит Лукойл Академик. До края на редовния сезон Черно море има още един мач с Лукойл, и среща със Спартак Плевен преди това.

 

"Третото място минава през задължителни две победи, и загуба на Рилски спортист в Ботевград. Докато има теоретични шансове, ние вярваме, и ще се опитаме да го извоюваме. Дори и да не стане, за нас е добре, че сме в четворката преди плейофите. Вече в плейофите, зависи срещу кого ще играем, и дано да покажем същото желание и дух, което показахме на Купата на България," заяви Великов.

 

За победата в Самоков, дала шансове на Черно море за третото място, той обясни: "Това бе първият мач, в който започнахме много силно от началото. Досега винаги през първото полувреме изоставахме, и трябваше да догонваме. Този го започнахме по най-добрия начин, в защита, вкарахме и много. Вярвам, че решаващ беше нашият подход към мача, и някои играчи на Рилски натрупаха бързо нарушения, което не им позволи да покажат потенциала си."


За последните две срещи от редовния сезон, Асен каза:

"Лукойл играе винаги за победа, няма как да се отпуснат или да отпишат някой мач. По-скоро може би самите играчи няма да са толкова мотивирани, но не мисля, че ще играят леко, или ще ни подценят."

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: Асен Великов, Черно море Порт Варна, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи