Балкан срази Рилски с ударна последната част и пак е на финал след седем години


Балкан срази Рилски с ударна последната част и пак е на финал след седем години
(сн. lap.bg)
19-05-2015 21:02

Балкан отново е на финал в мъжкото ни първенство след пауза от седем години. В пети решителен полуфинален двубойботевградчани победиха Рилски спортист с 84-65 у дома и така спечелиха серията с 3-2 успеха. Домакините направиха ударноначало на последната част, когато гостите изпаднаха в дупка, а "зелените" ги отказаха. 

Във финала балканци ще срещнат Лукойл Академик, а серията започва в събота (23 май). Двата тима бяха и на финал през 2008-а година, а тогава Лукойл спечели с 3-0. Рилецо пък ще играе за бронза, а съперник ще бъде Черно море Порт Варна.

И двата тима имаха трудно начало, в което не бележеха много, но то бе равностойно. В един момент обаче самоковци вкараха 10точки поред и се откъснаха, като водеха доста дълго време. Във втората четвърт домакините най-накрая отговориха, като наняколко пъти се доближаваха. Рилецо успя да дръпне с 8, но в рамките на две минути Балкан направи серия от 13-0 и обърнанещата в своя полза. Рилски най-накрая спря серията на домакините, като това стана с много спорен кош в последната секунда наЗлатин Георгиев за аванс от 3 за ботевградчани.

В третата част при равен резултат домакините вкараха 4 точки поред и така поведоха. Те стигнаха и до +5 с тройка на ПавелМаринов, като такава остана разликата и след 30 минути игра.

Първият кош за последната четвърт бе за гостите, но след това те направиха няколко грешки, а пък домакините на практика сирешиха мача. Те вкараха 15 точки поред след страхотни стрелби от тройката и няколко бързи атаки, докато гостите нямаха кошповече от пет минути и това уби надеждите им.

 

Домакините отказаха съперника със силна стрелба от тройката. Те успяха в 11 от 21 опита за 52.4%, докато Рилецо бе едва 5 от 18 за 27.8%.

Капитанът на ботевградчани Павел Маринов бе най-резултатен с 25 точки, а добави и 5 борби и 4 асистенции. Иван Лилов вкара пет тройки по пътя си към 17 точки, а Педжа Стаменкович се отчете с 10 точки.

За гостите на ниво с 24 точки и 7 борби бе Върнън Тейлър, а Тони Гуджино направи дабъл дабъл с 12 точки и 10 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи