Георги Глушков: По-разумно е да няма НБЛ за жени


Георги Глушков: По-разумно е да няма НБЛ за жени
21-06-2015 19:13

Преди дни в интервю за BGbasket.com президентът на Рилски спортист - инж. Петър Георгиев, заяви, че вероятно от догодина няма да има НБЛ за жени. По този повов потърсихме и президентът на БФБ Георги Глушков, който да каже своето мнение по темата:

"Няма да има НБЛ, защото тази година Левски бяха с девойки, а ако има отбор догодина пак ще е така. По този начин ще излезе, че от шест отбора два ще бъдат с девойки, включително и Рилски. Вече втора година Варна и още един отбор не могат да се включат, тъй като не искат да играят НБЛ, понеже парите са високи за тях и искат да играят само с български момичета. Така, че е по-хубаво ако можем да съберем осем отбора за начало, които след това да се разделят на две четворки. Не трябва да губим отбори. Ако имаме НБЛ то ще има четири отбора и това е. Ако останат само четири отбора, те ще си зададат въпроса защо да играят пак няма да има. 

Затова по-разумното решение е да няма НБЛ, тъй като ще има повече отбори. По този начин имаме шанс да увеличим тимовете, а с НБЛ има шанс да ги намалим. Отборите естествено искат да не се закрива баскетбола и това е решението в момента. 

И без това миналата година е имало 17 български баскетболистки с професионален договор в нашето първенство. 10 от тях бяха от Рилски и така остават седем. Както се очертава самоковки да ги няма, то остава да правим за седем състезателки НБЛ. Просто няма смисъл. Така излиза, че треньорите мениджърите и масажистите са колкото българките с професионален договор. Затова и решението си идва на място.

Мъжките отбори пък трябва да кажат кой в какво състояние не. Не виждам обаче повечето отбори как могат да кажат нещо конкретно преди 15 август, въпреки че Общото събрание е насрочено за 9 юли. Никога досега не сме били готови толкова рано. Винаги сме искали да сме готови на 15 юли, а някои сме чакали и до 15 септември. Отборите на Балкан, Спартак Плевен и Черноморец нямаха представители на последното Общо събрание и за тях не мога да кажа нищо. Знае се, че ще има Лукойл Академик, Рилски спортист, Черно море, Ямбол от Берое говорят за добър бюджет, а Тити Папазов каза, че се бори за Левски. Това е на този етап, но сега е прекалено рано."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи