Рилецо – трамплинът...


Рилецо – трамплинът...
Анджело Калояро (сн. Sportsimages.bg)
22-06-2015 15:52 | Ивайло Андреев

Според някои е рано подобна квалификация да се дава на малкият провинциален самоковски баскетболен клуб, но реално в новата му история (след 2000 година) Рилски спортист е успешен трамплин, за съжаление, най–вече за чуждестранни играчи към по–добри клубове като Простейов, Цмоки Минск, Телеком Бон, Черкаси и т.н...

 

Играчи като американското бледолико момче Травис Питърсън, оставил следите си в клуба след два успешни сезона, MVP на първото издание на Балканската лига, което спечели с Рилски спортист... Този сезон игра ВТБ лига и Еврочалъндж с руския Автодор, а в Еврочалъндж записва средно 15.4 точки, 7 борби... той е един от няколкото стартирали европейската си баскетболна кариера в Самоков, също играл един сезон и в Испанската лига.

 

Анджело Калояро... човекът, който направи три пъти крачки в първият си мач за Рилецо, а в момента прави по 14,3 точки, 6.8 борби и 2.2 асистенция в немския Телеком Бон в първата лига на Германия!

 

Американецът с италианска фамилия, който знаеше накъде е тръгнал още идвайки в Самоков отказал нов контракт, предложен му месец след появата му в Арена Самоков знаейки, че играта му в Рилски спортист ще му отвори вратите за големия европейски баскетбол.

 

Рилски спортист, мястото където талантливите Йордан Бозов и Златин Георгиев рестартираха кариерите си, показвайки добър баскетбол за радост на не многобройните, но нарастващи фенове в Самоков.

 

Едва ли някой скоро ще забрави и емблематичната шматка Върнър Тейлър - винаги позитивен и идол на много от подрастващото поколение, атрактивната му игра и усмивката му от уши до уши, когато децата идваха да се снимат с него след мач без значение спечелил ли е или не отбора.  Самият той каза, че тези две години в Рилецо са го направили по-добър играч и съответно отива да играе в по-добро първенство...

 

Идеята на клуба е и да привлича и млади българи, но нашето изкривено мислене явно води до това, че на 20 години искаш заплати по 6-8-10 хиляди лева вместо да поработиш и играеш повече за по-малко пари и след 2-3 години да взимаш и много по-големи суми извън България... 

 

Освен да се научим на баскетбол от чужденците, явно трябва да се научим и да мислим как се прави дълга кариера със скромност и много труд!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи