Людмил Хаджисотиров: Искам от момчетата да си вярват и да не се страхуват от никого


Людмил Хаджисотиров: Искам от момчетата да си вярват и да не се страхуват от никого
(сн. БФБ)
05-07-2015 15:08

Националният отбор на България за младежи (20) ще започне участието си на Европейското първенство за младежи от вторник (7 юли). Нашите пътуват утре за шампионата в Италия и са единственият представител на страната ни в дивизия А. Преди заминаването на тима BGbasket.com говори със старши треньора Людмил Хаджисотиров, който разказа как е минала подготовката и какво иска от своите състезатели:

"Доволен съм от качеството и обема на работа, която свършихме в рамките на времето, което имахме. Естествено то никога не стига и всеки треньор би искал да има повече, но това е, с което разполагахме и мисля, че го използвахме максимално и по най-добрият начин. 

Има настроение в отбора и мисля, че момчетата се чувстват добре. Здрави са и общо взето по план навлязоха в игрова форма - точно в края на подготовката и за начало на Европейското първенство. От тази гледна точка в момента съм доволен и удовлетворен. На мачовете вече ще се види, тъй като ще играем с различни съперници от тези на контролите, като изключим Турция.

На първо място искам момчетата да си вярват, да са смели и да не се страхуват от никого. Казах им, че не искам да им пука срещу кого играем. Ние трябва да се фокусираме да изпълняваме по най-добрият начин нещата, които искаме и сме тренирали и да играем смело и умно. Оттам нататък и да покажат характер, а ако правим тези неща си мисля, че резултатите ще дойдат сами. Искам да играем добре и да изглеждаме добре. Това е най-важното и казах още на момчетата, че искам да са биткаджии, да се борим до последно и да не се предаваме. Просто да са непримирими, каквото и да стане.

В първата фаза няма слаби отбори. Имаме мачове на съперниците, разузнали сме ги доколкото е възможно и в момента се готвим максимално за първия мач с Израел. Знаем с какви състезатели разполагат, имат добри играчи на почти всички позиции, знаем за непримиримата им защита и ще играем мач за мач. Ние нямаме право и не можем и да мислим напред и да си правим сметки. Играем максимално здраво във всеки един мач и няма вчера или утре. Фокусът ни е изцяло върху днес."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (20), Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи