Гергана Брънзова изповяда живота си чрез книга


Гергана Брънзова изповяда живота си чрез книга
25-07-2015 22:02

Една от най-успешните ни баскетболистки и първата българка, играла в НБА Гергана Брънзова представи днес официално своята книга „Отвисоко на живота“. Това стана навръх нейния 39-ти рожден ден в родния й Бургас. Гергана обаче заяви, че не става на 39, а ще духне символично само 1 свещ, защото през тази последна година, тя е започнала нов живот, който е променил всичко около нея. На събитието се събраха десетки нейни приятели, съотборнички, близки и роднини.  Специален гост бе и Националният отбор на България за девойки (18), който е на подготовка в морския град. Тимът бе воден от старши треньора им Дечо Коешинов и Александър Апостолов, а сред тях също имаше рожденичка, това бе Александра Петрова

 

Представянето на книгата се състоя в две части. Първо от 16.30 Гергана се срещна с хората в книжарница „Хеликон“, където отдели време на всеки един по отделно, за да даде автограф на всички и да отговори любезно на всеки техен въпрос. С усмивка на лице първата българка играла в НБА, изпращаше всеки с думите, че най-важните неща са „Вяра и спокойствие“.  От книжарницата пък споделиха, че още от сутринта хората са започнали да питат за книгата на Гергана и интересът към нея е огромен.

 

 

Екипът на BGbasket.com също зарадва рожденичката като й подари двата тома с Първия алманах на българския баскетбол. 

 

Малко по-късно от 19.00 часа бе премиерата на книгата в Морската градина в Бургас – Експозиционен център „Флора“, където отново всеки можеше да си закупи книгата. На изискана церемоня Гергана Брънзова представи книгата си пред всички гости. На нея присъстваше майка й, съпругът й Харун Ерденай, който е и президент на турската федерация по баскетбол и много хора, заболели от тежката диагноза.

 

 

 „Тази книга е много специална за мен. В нея разголих душата си, защото всичко написано там е искрено и от сърце. Тази книга не е лек за „Множествената склероза“, а призив да направите така, че да имате сила как да преживеете всичко в живота си. Една от най-добрите ни баскетболистки се обърна и към националния ни тим с думите, че преди „Самокритиката е била приемана като добро качество, но не им го препоръчва, защото тя не е добър приятел на човек.“


На събитието имаше и кутия с дарения за бъдещата фондация на Гергана „Get better” (превод от англ. език „Стани по-добър“). Накрая Гери обеща да направи тур с книгата в 10-те най-големи града в България, за да разпространи тази енергия, опит и знания и с други хора. Изповедта на Гергана Брънзова ще изненада много хора, дори тези, които я познават добре, защото това е разтърсваш разказ на една много емоционална, но изключителна силна жена. 

 

Очаквайте утре специално интервю с Гергана Брънзова, в която тя разказва още подробности от личния си живот, както и галерия от събитието.


Владислава Николова, специален пратеник на BGbasket.com в Бургас

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Гергана Брънзова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи