Зори Костова остава в Дунав, мечтае за мачове в новата зала


Зори Костова остава в Дунав, мечтае за мачове в новата зала
26-07-2015 15:52

Капитанът на БК Дунав 8806 Зорница Костова започва осмия си сезон в Русе. Новината бе потвърдена от треньора на шампионките Георги Божков и самата баскетболистка.

 

Тя пристигна в Русе веднага след първата шампионска титла на "сините феи" през 2008 г. от основния им конкурент в борбата за титлата в женския баскетбол оттогава насам Нефтохимик 2010. С дунавския екип Костова печели 4 златни, 2 сребърни и бронзов медал в първенството, както и 4 Купи на България.

 

Въпреки излезлите вече новини за напускането на Жаклин Златанова, Кристина Сантяго и Тамара Баич, с оставането на Костова в Русе Дунав 8806 дава заявка, че отново ще играе сериозна роля в родния дамски баскетбол.

 

"Зорница Костова има особен статут в отбора. Тя е негов капитан и затова разговаряхме първо с нея. Разчитам на нейната помощ през новия сезон, в който се завръщаме и в турнира за Еврокупата на ФИБА, където отново имаме труден жребий, но сме амбицирани да излезем от групите", сподели Георги Божков.

 

Костова от своя страна не скри радостта си, че продължава да е в града, който отдавна чувства като свой дом.

 

"Благодаря за доверието на ръководството и треньора. Показала съм какво мога и се радвам, че ще продължа да съм част от този отбор за осма поредна година. Добре е и че отново ще участваме в евротурнирите. Най-вече се радвам, че ще можем да играем в новата зала. Когато дойдох в Русе през 2008 година тъкмо бе възобновено строителството на тази зала. Мечтата ми бе един ден да мога да играя вътре и тази мечта е на път да се сбъдне. Дано и повече русенци ни подкрепят в мачовете ни в нея", сподели Костова.

 

Тя се включи активно и в програмата преди откриването на новата "Булстрад Арена" на 23 юли. Костова, заедно с Николай Николов от мъжкия състав на клуба и треньорите Руслан Русев и Юлия Николова предадоха ценни баскетболни уроци на десетки деца и младежи на импровизираното игрище в площадното пространство пред мултифункционалната зала.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дунав 8806, Зорница Костова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи