Клаудия Пенкова: Вярвам в моите съотборнички


Клаудия Пенкова: Вярвам в моите съотборнички
Клаудия Пенкова също си закупи книгата на първата българска играла в НБА ′Отвисоко на живота′
27-07-2015 18:01

Националният отбор на България за девойки до 18-годишна възраст започва тази седмица участието си на Европейско първенство в Дивизия В. То стартира на 30-ти юли в Румъния, а в първата фаза нашите ще срещнат Босна и Херцеговина, Латвия, Ирландия и Англия. Преди да заминат за северната ни съседка обаче, те ще изиграят две контроли в Русе срещу Швеция. Вече и съставът е ясен. Вижте ТУК.


Ето какво каза пред BGbasket.com преди заминаването гардът на тима Клаудия Пенкова:


„Мисля, че подготовката мина добре. Всички сме готови. Настроението ни е повдигнато. Трябва да се борим. Решено е, че трябва да се справим. Имаме шансове за добро класиране. Трябваше много труд през лятото по време на подготовката. В един момент някои момичета тренираха в Благоевград и тогава играехме повече 3х3, 4х4, но мисля, че се подготвихме добре.

 

Не познаваме съперниците, които ще срещнем. Очаквам добро начало и един добър край. Имам високи амбиции за Европейското първенство. Вярвам в моите съотборнички и мисля, че може да се справим с всичко, което ни предстои.

 

В събота националният отбор на девойки (18) бе на представянето на книгата на Гергана Брънзова в Бургас "Отвисоко на живота". Ето какво впечатление остави у Клаудия срещата с една от най-добрите ни български баскетболистки:


От срещата разбрах, че винаги трябва да мислим позитивно и нещата се случват така, както трябва. Когато има положително мислене, всичко се получава, но ,когато допускаме да не е така, всичко пада надолу. “ 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Клаудия Пекова, България (девойки 18)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи