България не успя да се класира на Европейско 3х3 първенство за юноши (18)


България не успя да се класира на Европейско 3х3 първенство за юноши (18)
Испания спечели и при момчетата, и при момичетата (сн. fiba.com)
27-07-2015 13:10

Българският национален отбор за юноши 3х3 участва в квалификации за Европейското първенство в тази възраст, което ще се проведе в края на август в Беларус. Квалификациите бяха в Ричони, Италия, близо до Римини, а тимът ни, воден от Марио Андреев, бе в състав Боби Петров, Данаил Спасов, Мартин Тодоров и Даниел Запрянов.

 

Първите пет отбора при юношите се класираха за Европейското, като България стигна до две стъпки преди класирането, но не успя да продължи напред в битката.

 

В първия ден отборът ни имаше три мача. В първия те отстъпиха на Словакия с 10-15, а във втория – на Полша със 7-21. Третият обаче беше победа над Турция с 21-20.

 

В четвъртфиналната фаза отборът ни срещна Италия и отстъпи с 12-21, като по този начин остана в борбата за 5-о място – последното, даващо квота за Европейското. Борбата за него протече между четирите отбора, загубили четвъртфиналите по следната схема: победителят от мача Грузия – България играе срещу победителя от мача Словакия – Сърбия в директната битка за петата позиция. Националите ни загубиха от Грузия със 7-14 и с това участието им в квалификациите приключи. След това именно грузинците се класираха на Европейско, побеждавайки Сърбия и завършвайки пети.

 

Така отборът ни завърши на седмо място от общо 9 участници в квалификациите.

 

В полуфиналите победи постигнаха Испания над Турция и Полша над Италия, а във финала испанците триумфираха с резултат 19-6.

 

Междувременно при девойките (18) Испания дублира първото място на момчетата и така страната им завърши с две първи места.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: 3х3
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи