Нефтохимик 2010 привлече националка, преподписа с крило


Нефтохимик 2010 привлече националка, преподписа с крило
(сн. Борислав Пелтеков)
27-07-2015 11:55

Теодора Динева е най-новото попълнение на вицешампиона и носител на Купата за миналия сезон - Нефтохимик 2010. Това съобщи за BGbasket.com Генералният мениджър на клуба Огнян Томов, който добави и, че нов договор е подписала крилото Мария Желязкова.

Родената в Дупница Динева идва в Бургас от Рилски спортист. Между двата клуба са били уточнени всички подробности, а националката за жени до 20 години подписа договор за два сезона с бургазлийки. През миналия шампионат Динева записа общо 20 мача в редовния сезон и имаше средно по 8.7 точки и 4.6 борби. Тя бе основна фигура в националния до 20 години и на Европейското първенство в дивизия В се отчете със средни показатели от 18.0 точки и 6.4 борби.

Желязкова пък продължава с бургазлийки, където играе от 2010 година. През миналия сезон тя имаше общо 25 двубоя в първенството със средно по 5.4 точки и 2.0 борби.

Динева е второто ново попълнение на Нефтохимик след сръбкинята Тамара Баич. С клуба наскоро първи професионален договор подписа Таня Енева.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Нефтохимик 2010, Теодора Динева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи