Берое е новият член на ЕВРОХОЛД Балканска лига


Берое е новият член на ЕВРОХОЛД Балканска лига
(сн. lap.bg)
28-07-2015 16:00

ЕВРОХОЛД Балканска лига обяви, че БК Берое е най-новият член в турнира. Генералният мениджър Васил Кифев се свърза с ръководството на лигата, за да сподели идеята си тимът да участва през сезон 2015/2016. Берое е клуб, чийто бюджет  в по-голямата си част се формира с подкрепата на Община Стара Загора и самият Кмет - Живко Тодоров. След като вчера той даде своята благословия и финално Да, днес Берое официално даде заявка за участие.

Целта на БИБЛ винаги е била да се подкрепят млади отбори, с млади и талантливи играчи, както и спортните общества в по-малките градове. В лигата вярват, че това се прави успешно в годините и фактът, че Берое се присъединява към нея показва, че тя върви в правилната посока. Отделно от това пък участие на още един български отбор в международно състезание само може да допринесе за местното първенство и за развитието на местните играчи и националните отбори.

ЕВРОХОЛД Балканска лига иска да благодари на БФБ и специално на президента Георги Глушков, който винаги е подкрепял този проект и е седял зад него. Това, че той представи лигата на срещата с Кмета Живко Тодоров в понеделник като член на борда й, означава много и само показва, че БФБ заедно с БИБЛ работят в сътрудничество за доброто и за развитието на баскетбола в региона. Затова и писмото на БФБ в подкрепа на участието на Берое се очаква да дойде съвсем скоро. 

През миналия сезон Берое завърши на шесто място в класирането с 10 успеха и 14 поражения. След това в плейофите тимът срещна Рилски спортист, но отпадна след две поражения.

„Това е много важна стъпка в развитието на баскетбола в Стара Загора, а ние като клуб сме изключително благодарни на кмета Живко Тодоров за подкрепата, която ни оказва“, подчертаха от БК Берое. 


Представителите на клуба обявиха бъдещето си участие в Балканската лига като логично продължение на спортните събития в Стара Загора, след като градът бе домакин на три европейски първенства и няколко международни турнира тази година, които го утвърдиха като спортен център на България. 

През следващата седмица Шай Щрикс - Спортен директор на ЕВРОХОЛД Балканска лига и Камен Тошев - Мениджър състезание на турнира, планират посещение до Стара Загора, където да се срещнат с Кмета Живко Тодоров, да проверят залата и хотела, които отборът ще иска да използва през сезона.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЕВРОХОЛД Балканска лига, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи