ФИБА извади Русия от своите турнири, включително и Евробаскет 2015


ФИБА извади Русия от своите турнири, включително и Евробаскет 2015
Андрей Кириленко
29-07-2015 16:58

Руските национални отбори бяха наказани от ФИБА и няма да участват в предстоящите Европейски първенства. Става въпрос включително и за мъжкия отбор на страната, който след малко повече от месец трябва да играе на Евробаскет 2015.

 

Това съобщи за ТАСС Сергей Чернов, член на Изпълкома на ФИБА и почетен президент на руската федерация по баскетбол.Причина за решението са скандалите в руската централа и насрочването на извънреден отчетно-изборен конгрес.

 

"Пристигна писмо в руската федерация по баскетбол. В него пише, че в момента Русия не е член на ФИБА. Сега ще трябва да помислим как да излезем от тази ситуация. Под заплаха е участието на Русия на европейското първенство за мъже и на олимпийските игри догодина", каза още Чернов.

Отделно пък има и наказания за съставите до 16 години при момчета и момичета, които също са спряни от предстоящите първенства.

Причината за всичко това са неразбориите в руската федерация в последно време. Там имаше няколко избора за президент, както и други проблеми, които явно са накарали ФИБА да стигне до това решение. Наскоро стана ясно, че за нов президент иска да се кандидатира дори Андрей Кириленко, който да се опита да оправи нещата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Русия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи