Джордан получи 8.9 млн. за неправомерно използване на името му


Джордан получи 8.9 млн. за неправомерно използване на името му
(AP photo)
26-08-2015 12:00

Личността на Майкъл Джордан му донесе сумата от 8.9 милиона долара. Това стана, след като той успя да осъди верига магазини, която е използвата името му в реклама на пържоли без позволението на легендата.

Адвокатите на Джордан казаха, че сумата е близка до 10 млн. долара, тъй като това е цената за еднократно използване на неговото име според тях. След решението екс НБА звездата прегърна своите адвокати.

Джордан добави, че делото никога не е било заради парите и той ще връчи сумата за благотворителност.

На влизане в съда пък двама от членовете на журито поискаха снимка с легендата и той не отказа. Самото жури пък заседаваше шест часа преди да излезе с решението.

Непозволената реклама излиза през 2009 година в списание Sports Illustrated. Тя поздравява Джордан за неговото включване в Залата на славата и в същото време над снимката му включва купон за намаление с 2 долара за пържола.

 

 

Последната биография на най-великия баскетболист, писана в САЩ, скоро ще излезе на български език. Книгата Michael Jordan: The Life“ от популярния спортен журналист и биограф Роланд Лейзънби ще се появи на книжния ни пазар благодарение на издателство „Жануа ’98“.


Книгата излезе миналото лято в САЩ и бързо предизвика сензация. Тя попадна в класацията на най-добрите спортни заглавия на „Ню Йорк Таймс“. Michael Jordan: The Life“ бе преведена на няколко китайски наречия, италиански, полски, чешки и словашки. В Австралия пък интересът бе толкова голям, че бе издаден четвърти тираж.

 

Интересът към книгата на български език вече е огромен, а тя ще се появи на българския пазар в края на септември.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Майкъл Джордан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи