Спас Натов: Когато клубът има нужда, откликвам; оставам треньор и на децата


Спас Натов: Когато клубът има нужда, откликвам; оставам треньор и на децата
26-08-2015 10:57 | Иван Вълчанов

BGbasket.com потърси старши-треньора на Черно море Порт Варна Спас Натов, който за трети път застава начело на „моряците”. Той отговори на въпросите ни ден след началото на подготовката на варненския отбор, в чийто състав в момента има основно баскетболисти от школата на клуба:

 

- Как се стигна до назначаването Ви за трети път на треньорската позиция?

- Просто аз съм на работа в клуба и когато има нужда, откликвам. Освен това, аз си оставам треньор и на децата, с които работя.

 

- Как Ви се сториха състезателите на първата тренировка, очаквате ли да се сработите бързо?

- Все пак вчера беше първата ми среща със състезателите на мъжкия отбор след две години, през които се бях отделил от мъжкия баскетбол. Така че и за мен е едно ново начало. Надявам се за една седмица всичко да влезе в норми. Разбира се, сравнено с децата, при мъжете всичко се получава по-лесно и по-бързо, така че и аз трябва бързо да привикна на новото поприще. Надявам се седмица да е достатъчна за това и всичко да влезе в крак.

 

Аз познавам всички играчи с изключение на един-двама. Работили сме заедно, а и 90% от тях са юноши на клуба, така че няма да има проблеми. Познавам всички и нещата ще бъдат наред.

 

- Имате ли по-глобален план и идеи за цялата подготовка на отбора?

- За момента няма по-глобален план за подготовка. Всичко е направено за една седмица напред. Със сигурност ще има и контроли, със сигурност ще започнем с физическа подготовка, но всичко по реда си.

 

- Има ли нужда отборът от още състезатели и на какви позиции?

- Със сигурност селекцията е отворен процес. Ние нямаме свръхвисок състезател на позиция център. За момента не е проблем да бъдем и в този вариант. Ние ще започнем подготовката. Не е проблем да играем и без център, тъй като баскетболът дава изключителни възможности за всякакъв вид игра.

 

- Според селекциите на останалите отбори в НБЛ до момента, кои виждате като най-сериозни съперници?

- По правило основен фаворит в първенството е Лукойл Академик. И като бюджет, и като начин на работа, в последните 10 години те са показали, че винаги са главен фаворит. След тях можем да сложим Рилски спортист. След това има няколко отбора, с които може да се окажем равностойни, така че със сигурност ще бъде интересно първенство.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи