Андрей Кириленко е новият президент на руската федерация


Андрей Кириленко е новият президент на руската федерация
26-08-2015 15:56

Андрей Кириленко бе избран за президент на руската баскетболна федерация. Той бе избран единодушно на събрание на федерацията, като единственият му опонент – Дмитри Домани оттегли кандидатурата си.

 

Кириленко поема организацията, която е в дълбока криза. Тя бе изключена от ФИБА заради дългогодишни скандали и липса на добра организация.

 

АК47 се явява обединяващ фактор, казвайки на делегатите „вие всички сте в моя отбор” и заканвайки се да преодолее „огромната криза на доверие” към федерацията.

 

Първата задача пред Кириленко е да изглади отношенията с ФИБА, която каза, че ще върне федерацията като свой член само след като види доказателства за реформи. Друга задача е да помогне на мъжкия национален отбор да се подготви за Евробаскет 2015 идния месец. По времето на Кириленко Русия беше голяма международна сила, но напоследък страда много от скандалите във федерацията.

 

В дългосрочен план Кириленко каза, че приоритет на работата му ще бъде привличането на повече младежи, които да играят баскетбол, защото напоследък този спорт губи фенове в Русия.

 

Кириленко ще разчита на редица бивши баскетболни звезди на Русия, които ще заемат високи длъжности във федерацията. Сред тях са Виктор Хряпа, Илона Корстин и Светлана Абросимова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Андрей Кириленко, Русия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи