Лалова-Колио: Зарязвам 100 м


Лалова-Колио: Зарязвам 100 м
29-08-2015 15:00

Ивет Лалова-Колио записа най-успешното световно първенство в кариерата си. В Пекин тя се нареди 14-а на 100 м, а на 200 м участва в първия си финал и завърши седма. Тя подобри личния си рекорд на 100 м за сезона на 11.09 сек, а на 200 м беше най-бърза в кариерата си – 22.32 сек. Българката сподели пред BGathletic.com какви емоции е имала на „Птичето гнездо”.

 

- Ивет, завърши световното първенство за теб. Как би обобщила за себе си изминалата седмица?
- Аз се чувствам много голяма късметлийка и много благословена. Моята история е дълга. Вие я знаете от самото начало. И след всички перипетии и неща, наистина съм благодарна. И смятам, че имам много голям късмет да бъда тук. Защото не е въпрос само на труд. Има много атлети, дори съм сигурнма, че 99% от атлетите полагаме еднакъв труд, еднакво се мъчим, еднакво се лишаваме. Знаем и колко много атлети не успяха да стигнат дори до това световно първенство, защото нормативите са много високи, изключително трудни за покриване. Аз тренирам с Инна Ефтимова и видях тя как цяло лято гонеше тези квоти. Нивото в леката атлетика се вдига все повече и много атлети не успяват да стигнат дори до участие на голямото първенство. Има и атлети, които цял сезон побеждават – на Диамантени лиги, турнири, а ги няма да участват тук или други не видях в полуфинали, финали. Например, препятствията жени, няма ги. Предварително  си бяха разпределили тортата още от май месец, а нещо се изгубиха. Винаги е пълно с изненади. Затова аз се смятам за късметлийка и за достатъчна опитна вече, за да напоравя нещата правилно.

 

- За първи път 200 м беше толкова успешни за теб.
- Направих едно старо лично на финала, което е супер. Много съм щастлива, много съм доволна. Изхабих страшно много енергия от радост. Знаех, че първите три във финала на 200 м не са сигурни, както на 100 м. Но 21.63 сек – вече се приближава към мъжете. Трябваше ми национален рекорд, за да съм в медалите. Именно за това се радвам много. 22.41 сек си е супер резултат за финал. Паднах се и в най-бързата серия, и в най-бързия полуфинал. Не смятам, че ми е попречило това, но някоя стотничка може и да ми е коствало.

 

- Какво ти каза треньорът ти Роберто Бономи преди финала на 200 м?
- Бономи каза „ще бягаш до последния сантиметър, защото нищо не се знае в този финал.”

 

Цялото интервю на BGathletic.com с Лалова от Пекин прочетете ТУК

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи