Йордан Янков избра да продължи в Ахил


Йордан Янков избра да продължи в Ахил
29-09-2015 10:12

Бившият помощник-треньор на Рилски спортист Йордан Янков реши да се върне в школата на Ахил, научи BGbasket.com. Преди седмица наставникът и самоковци се разделиха, след като не се договориха за условията през новия сезон.

 

Йордан Янков сподел пред нас, че е имал няколко оферти, но е избрал да помогне на бившия си клуб Ахил и да запали повече децата към баскетбола. За последно той работи там през 2011 година. В Ахил Янков ще работи с 10-годишните момчета, но ще помага за работата и при по-големите.

 

Последните два сезона 28-годишният специалист прекара в школата на Рилски спортист, като бе помощник-треньор на Росен Барчовски в мъжкия тим. Освен това той работи с подрастващи в клуба и тима на самоковци в А група, който изведе до четвърто място в турнира за Купата на БФБ. През миналото лято Йордан Янков бе скаут в щаба на Георги Младенов в мъжкия национален отбор на България, а преди това помощник на Людмил Хаджисотиров в националния отбор за юноши (18).

 

В кариерата си до момента Йордан Янков е бил още помощник-треньор на Александър Тодоров в Балкан през 2012 годинакакто и в школата на Славия и Ахил.  Като състезател той играе за Славия, Берое и НСА, след което започва да се занимава с треньорство.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Йордан Янков, Ахил
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи