Предсезонната среща на отборите от SIGAL-UNIQA Балканска лига се състоя в София


Предсезонната среща на отборите от SIGAL-UNIQA Балканска лига се състоя в София
02-10-2015 18:58

Годишната предсезонна среща на отборите участници в SIGAL-UNIQA Балканска лига се състоя в хотел Суит в Студентски град в София днес. 16 представители на клубовете пропътуваха разстоянието от Косово, Македония, Черна гора и разбира се България, за да присъстват и да проведат дискусия относно нещата в турнира за предстоящия сезон.

Срещата започна с представяне на новото име на състезанието - SIGAL-UNIQA Балканска лига, което бе обявено по-рано тази седмица. Някои от отборите бяха представени от своите президенти, докато други от мениджъри работещи в клубовете.

От страна на лигата присъстваха Шай Щрикс - Спортен директор, Камен Тошев - Мениджър състезание, Любомира Щрикс - Директор Маркетинг и Реклама, Любомир Нешев - Медия и Лили Борисова - Мениджър статистика. Лили Борисова е най-новото попълнение в екипа на лигата и тя ще отговоря и координира воденето на статистика на мачовете от турнира, нещо, в което тя се специализира в последните години.

На срещата бяха проведени различни дискусии относно надпреварата и всичко около нея. Г-н Щрикс обясни идеята на новата система и още веднъж подчерта, че тя дава на всеки един отбор два шанса да продължи напред в Топ 8 благодарение на квалификационния кръг след края на първия етап. Имаше също така дискусии за календара на турнира, относно Маркетинг идеите на надпреварата, както и телевизионните права и регистрацията на играчите. Начинът на работа и сътрудничество между лигата от една страна и отборите от други също бе утвърден, а срещата завърши с позитивизъм.

В края екипът на Балканската лига пожела на всички отбори успешен сезон, добри и качествени мачове с

 

вързани с повече позитивни моменти. Първият мач от турнира е на 13 октомври в Косово между Башкими Призрен и Пея.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи