Университет от NCAA разледван за скандални методи за привличане на играчи


Университет от NCAA разледван за скандални методи за привличане на играчи
Питино заедно с Андре МакГий от времето на втория като играч (AP photo)
03-10-2015 13:57

Университетът Луивил и NCAA са започнали разследване по повод твърдения в книга, която наскоро излезе на пазара в САЩ. NCAA дори вече е провела разговор със състезателя Антонио Блейкни, който имаше вариант да заиграе в Луивил относно начините, по които той е убеждаван да премине в този университет. 

Причината за всичко това е книгата "Нарушаване на кардинални правила: Баскетбол и Кралицата на ескорта", която излезе на пазара в петък. Тя твърди, че жена на име Катина Пауъл и била често наемана от бившия играч на Луивил, а впоследствие и директор на баскетболните операции Андре МакГий, с цел тя да му предоставя проститутки и стриптизьорки по време на визитите в кампуса на потенциални попълнения за отбора.

В книгата 43-годишната Пауъл описва, че между 2010-а и 2014-а година е подсигурила забавление за общо 22 партита в кампуса, където се настаняват баскетболистите. Тя добавя и, че заедно с три от дъщерите, плюс други жени е участвала в сексуални актове. В книгата си Пауъл разкрива, че е получила повече от 10 000 долара, за да доставя жени за партитата.

Легендарният треньор на Луивил - Рик Питино заяви, че е говорил с МакГий, който е отрекъл всичко и не е признал да е правил нещо грешно. Последният напусна Луивил миналата година и в момента е поомощник в Университета Мисури-Канзас Сити. Питино пък допълни, че е говорил с още 15 човека по случая, но никой не е признал да знае за нещата от книгата.

Според издателя на книгата в нея има и имена на състезатели плюс снимки на Пауъл и други момичета с играчи на Луивил и потенциални такива. Един от фотосите дори бе публикуван от Туитър, но от коментарите под него се твърди, че не става дума за кампуса на университета.

Самата Пауъл пък е казала на издателството, че основната причина да направи книгата е парична. Тя ще получи 10% от продажбите. Също така обаче тя е почувствала, че тази история трябва да бъде разказана и, че е важно хората да знаят как млади деца биват убеждавани да правят разни неща чрез секс, дрога и алкохол.

Адвокат, който представлява Андре МакГий е потвърдил, че клиентът му познава Пауъл, но и добавя, че той отрича всякакви обвинения. МакГий в момента е на 28 години и е играл за Луивил между 2005-а и 2009-а година.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи