Шави Паскуал: Всичко започва едва сега


Шави Паскуал: Всичко започва едва сега
(сн.acb.com)
04-10-2015 14:01

Късно снощи Везенков и Барселона спечелиха Суперкупата на Испания, след като победи Уникаха Малага  с 80-62  на финал.

Старши-треньорът на каталунците Шави Пасуал бе изключително щастлив, а ето какво заяви той след двубоя:


„Щастливи сме след този трофей и за работата ни по време на Суперкупата. Мисля, че играхме много добре и в защита и нападение. За това допуснахме само 60 точки, а отбелязахме близо 80. Щастливи сме за работата ни, но тя започва едва сега. Суперкупата на Испания означава много за нас. Тя ни позволява да погледнем към бъдещето с повече оптимизъм и желание да вървим напред. През тази седмица подобрихме много играта си, след като се трудихме през миналата, за да влезем на добро ниво в турнира за Суперкупата. В Каталунската лига не се представихме добре в защита, но момчетата напреднаха много бързо и дойдохме по-подготвени на този шампионат.

 

Уникаха заслужаваше да играе този финал. Те спечели повече точки от Реал Мадрид, но нещо повече. В историята си те имат 3 Суперкупи, след 3 на Реал и 1 наша. Не е важно обаче срещу кого играеш на финал, а дали ще спечелиш.

 

Ето какво каза наставникът на Барселона за Анте Томич: „Има много баскетбол в него. Всеки върви по своя път, но по-важно е , че спечелихме. Когато той играе, винаги има основна роля в мачовете ни. Смятам, че той е един то най-добрите играчи на своята позиция в Европа.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Барселона, Александър Везенков, Шави Паскуал
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи