Двама състезатели напуснаха Академик Бултекс 99


Двама състезатели напуснаха Академик Бултекс 99
18-11-2015 13:32 | Gustosport.bg

Двама баскетболисти напускат тима на Академик Бултекс 99. Пловдивчани се разделят с Васил Михайлов и Милен Захариев след по-малко от един полусезон.

 

Раздялата с двамата е по взаимно съгласие, заяви Асен Николов, който пое отговорността за селекцията през този сезон. Михайлов и Захариев не са били доволни от времето, което получават за изява.

 

"Тъй като това са млади и перспективни баскетболисти, преценихме, че е по-добре за тях да потърсят отбори, където ще имат възможност да играят повече. Ние не искаме да спъваме развитието им", заяви Николов.

 

За Васил Михайлов това е втора раздяла с пловдивския тим. През миналия шампионат той остави студентите точно преди решителния им мач с Дунав Русе, като бе привлечен именно в русенския тим.

 

Милен Захариев игра в 6 мача с пловдивския тим в НБЛ, където бе на терена средно по 12.8 минути. За тях той се отчете със средно по 3.3 точки и 2.3 борби на мач. Михайлов взе участие в 6 мача е екипа на пловдивчани, където записа средно по 15 минути на терена, за които отбеляза по 6.5 точки и овладя 3.1 борби.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Милен Захариев, Васил Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи