Асен Николов: Победата ни се дължи изцяло на защитата


Асен Николов: Победата ни се дължи изцяло на защитата
29-11-2015 16:01 | beroebasket.com

Академик Бултекс 99 победи като домакин Берое. В двубой от 8-ми кръг пловдивчани победиха драматично с 86-80 след по-силно второ полувреме. Така до момента те се изравниха на седма позиция с Левски и актив 2-6, а старозагорци са трети с още три отбора с 5-3.


Ето какво каза след срещата старши-треньорът на тима Асен Николов:


„Искам да поздравя момчетата за отговорността, която поеха, но само през второто полувреме. В никакъв случай не съм доволен от първото полувреме. Играхме под възможностите си. На полувремето си поговорихме сериозно в съблекалнята, че трябва да са истински мъже и да играят за публиката, при това без значение дали ще спечелим или ще загубим. През второто полувреме те показаха, че имат характер и могат да радват пловдивските фенове.


Победата срещу Берое обаче се дължи изцяло на защитата. Върху това обаче работим от много дълго време. Трябваше ни просто малко време, за да се напаснем, да започнем да влизаме по-сериозно в единоборствата. Ще продължим да работим в тази насока, защото това е единственият ни шанс да се противопоставим на силните отбори в лигата.


Сега ни очаква двубой срещу труден съперник като Балкан, но и срещу него ще отидем и ще играем за победа. Ако ни се получат нещата, играем добре, играем с характер и се стараем в защита, нищо чудно да поднесем изненада и в Ботевград”, завърши наставникът на пловдивчани

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99, Асен Николов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи