Нови спортни канали излъчват Евролигата и UFC


Нови спортни канали излъчват Евролигата и UFC
12-01-2017 11:47

Българският телекомуникационен оператор Мтел навлиза със собствени канали на пазара на спортно телевизионното съдържание. Компанията ще предложи три спортни HD канала  - двата собствени Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2, както и EDGESport с над 20 различни групи спорт и над 250 турнира и състезания годишно.

 

Баскетболната Евролига също има ключово място в спортното съдържание на каналите, за да могат зрителите да следят изявите на Александър Везенков и Йордан Минчев в грандовете Барселона и Фенербахче.

 

Каналите ще излъчват изцяло на български език най-голямото разнообразие от спортни състезания и първенства в ТВ ефира у нас. 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, 18 000 часа-годишно баскетбол, футбол, волейбол, тенис, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и много други.

 

Mtel Sport 1 стартира на 14-и януари като се очаква след 1-и март да започнат и останалите два спортни канала.

 

До 31-и март клиентите на Мтел и blizoo ще могат да гледат и трите спортни канала безплатно. След тази дата те ще могат да включат каналите като добавка към редовния си месечен план. Ако изберат да добавят само Мtel Sport 1, зрителите ще плащат 1.99 лева месечно с двугодишен абонамент и 3.99 лева месечно без абонамент.

 

Абонаментът за пакет с трите спортни канала ще струва 2.99 лева на месец с 2-годишен абонамент и 5.99 месечно - без такъв. За всички абонати на Mtel NOW достъпът до каналите ще е безплатен и след 1-и април.

 

"Тази стъпка е логично продължение на усилията ни да осигуряваме висококачествени, съвременни телевизионни услуги на нашите клиенти и отразява стремежа на компанията да следва световните тенденции при развитие на телеком услугите", коментира Симеон Донев, старши директор "Маркетинг" в Мтел.

 

Осем хиляди часа в програмата на каналите ще са отредени за преки предавания като преди и след най-интересните от тях ще има коментарни студия. Българската аудитория ще има възможност за първи път първокласните ММА състезания от UFC и стартовете на Nascar Sprint Cup.

 

Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 ще излъчват ексклузивно част от най-известните световни тенис турнири с българско участие - тези от сериите "Masters".

 

За първи път в България любителите на бойни спортове ще могат да гледат състезанията на UFC - най-голямата организация в света за ММА двубои. В момента ММА е най-бързо развиващият се спорт в света като се очаква в близко бъдеще да стане част от програмата на олимпийските игри. В програмата на новите спортни канали са включени и други световни ММА събития - World series of Fighting (WSOF) Fight Night Global. WSOF дори може да се похвали с българин - шампион в тежка категория - Благой Иванов.

 

В програмата на двата канала са включени също футболни мачове от холандското,руското и набиращото световна популярност китайско първенство, в което в момента играе най-скъпоплатеният играч в историята на футбола до сега Карлос Тевес. Още в деня на старта Mtel Sport 1 на 14 януари (събота), каналът ще предложи коментарно студио за футболната среща от холандското първенство ПСВ Айндховен - Екселсиор.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, Мтел
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи