Време е късметът да изневери на Академик Бултекс


Време е късметът да изневери на Академик Бултекс
13-04-2017 21:00

Преди 26-ия кръг от НБЛ отново потърсихме експерното мнение на бившия баскетболист Симеон Найденов. Специално за BGbasket.com той даде своите прогнози преди предстоящите сблъсъци утре.

 

Балкан – Спартак Плевен

 

Определено домакинското предимство, което има Балкан ще окаже влияние в този мач. В последния среща между тези два състава е имало 1300 зрители в залата, което доказва, че Ботевград е един сериозен баскетболен център. Това е едно регионално дерби. Говорих с треньора на Балкан Небойша Видич и в неговите думи усетих известна доза реваншизъм. Той иска да си върне на Спартак Плевен за двете загуби, които неговите баскетболисти претърпяха от плевенчани до този момент. Играчите на Александър Дяковски пък нямаха късмет в последните два кръга. Въпреки, че Мартин Маринов се завръща в игра, смятам, че Балкан ще спечели този мач и то по-скоро лесно, отколкото трудно. Мартин игра няколко сезона в Ботевград, а пък и брат му Николай Маринов играе в момента в Балкан и това ще предизвика един интересен братски сблъсък. Със сигурност този мач ще бъде изключително интересен, защото ако Спартак успее да победи както в този мач, така и в следващия, има шанс този отбор да влезе в топ 4 в редовния сезон. Със сигурност играчите от Плевен няма да се предадат, но пък баскетболистите на Балкан също се борят за място в четворката.

Фаворит: Балкан

 

Лукойл Академик – Рилски спортист

 

След страхотната победа над Берое, играчите на Лукойл си върнаха самочувствието и увереността. Не смятам, че ще допуснат втора загуба от състава на Рилски спортист в Правец. Както вече се убедихме в последните няколко кръга, след заминаването на опитния гард на Рилски спортист Келвин Паркър, Дарин Иванов и Адриян Секулов се справят много трудно на тази позиция. По-скоро, трябва Данчо Бозов да поеме диригентската палка, а ние знаем, че на 38 години изобщо не му е леко. Това пък се явява последен мач за Лукойл Академик от редовния сезон и не вярвам, че ще изпуснат победата. След като пречупят ентусиазма на гостите през първото полувреме, смятам , че Лукойл Академик ще направи разлика от 15 точки.

Фаворит: Лукойл Академик

 

Академик Бултекс 99 – Берое

 

Това е дербито на предпоследния кръг от редовния сезон. Домакините от Пловдив все още нямат загуба, но смятам, че в този кръг ще им бъде нанесено първото поражение в тяхната крепост, защото Берое са в страхотна форма, въпреки, че играят на два фронта. След победата в първия финален мач от Балканската лига, баскетболистите на Любомир Минчев отново могат да се фокусират върху българското първенство, където пък трябва да гонят класиране в топ 3, за да могат да избегнат Лукойл Академик на полуфиналите. Смятам, че Берое ще се спечели този мач, защото този отбор има страхотен ритъм, а и е време късметът да изневери на Асен Николов и неговите момчета и да загубят у дома.

Фаворит: Берое

 

Черно море Тича – Ямбол

В този мач залогът също ще е много голям. Въпреки добрата игра на Черно море и победата над Левски в последния кръг, с новия треньор Дарин Великов, смятам, че Ямбол е по-качественият отбор като колектив. Те ще успеят да измъкнат тази победа, която да ги класира на седмото място в редовния сезон. Реално двата отбора се борят за седмото място преди плейофите, за да могат да избегнат Лукойл Академик в следващата фаза. Единият ще успее, другият няма. Смятам, че след победите над Лукойл Академик и Рилски спортист, Ямбол доказа, че е по-стойностният отбор. На баскетболистите на Петър Петров ще им бъде много трудно във Варна, но прогнозирам минимална победа за тях.

Фаворит: Ямбол

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Лукойл Академик, Берое, Спартак Плевен, Ямбол, Рилски спортист, Черно море Тича
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи