Шарел Алън: Чувствам се уверена в наc


Шарел Алън: Чувствам се уверена в наc
15-04-2017 17:05

Шарел Алън изигра важна роля за класирането на Монтана 2003 на втори пореден финал в женското първенство. Американката имаше задачата в голяма част от времето да организира играта на тима, поради отсъствието на титулярния плеймейкър Виктория Стойчева. Пред BGbasket.com тя разказа как видя серията срещу Берое Стара Загора и какво очаква от финала:

 

"Мисля, че в първия мач в Стара Загора Берое излезе малко сковано и беше така през цялото време. Във втория обаче те повишиха интензивността в защита, опитаха се да пресират повече, което усетих и аз от Пъркинс. Моник Рийд пък гледаше да атакува повече и повече към коша, вместо да стреля от разстояние и това беше разликата между двете срещи.


Не може да се фокусираш само върху един играч в нашия отбор. Ние играем като такъв, а ако бъде спрян един състезател, то има други опции. Дали е Тина от пейката, която ни дава енергия от пейката или играе здрава защита, или пък Христина, която ще отбележи някоя тройка. Дани пък се спрява много добре играейки на моменти като плеймейкър в отсъствието на Вики, а Лиза просто има голямо присъствие, тъй като е най-голямото момиче в лигата и трябва да доминира. Аз пък просто се опитвам да поема нещата в края на мача.


Мисля, че след първия мач в Монтана малко се поуспокоихме за втория. Те подобриха представянето си, играха по-добре като отбор и Пъркинс опитваше да атакува повече. А, когато тя атакува е много трудно, тъй като е бърза и вижда добре играта. След това трябва да се притесняваш и за подкошието със Сиера Уорън и Стефка Митева, а разбира се имат и Моник плюс добри стрелци - Милена Томова, която излиза да стреля от тройката, Ралица и Мария също могат да бележат плюс Зори естествено.


Да, отново Хасково. Ще видим каква е разликата. Те загубиха важен играч в лицето на Дженифър О`Нийл, а пък ние не знаем какво ще е състоянието на Вики и дали ще е готова. Аз обаче се чувствам уверена. Справихме се добре, победихме два пъти като гост един страхотен отбор, за да стигнем до финал. Чувствам се добре за нашите шансове във финала."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Монтана 2003, Шарел Алън
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи