Тони Дечев: Още нищо не сме направили


Тони Дечев: Още нищо не сме направили
17-05-2017 20:47 | Мария Маринова

Старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев бе доволен от своите играчи след победата над Рилски спортист, с която тимът му се класира на финала в НБЛ. Той обаче предупреди, че все още нищо не е постигнато и предстоят тежки мачове с Берое. Наставникът се надява отборът да се възстанови за финалната серия и умората от повечето изиграни двубои да не окаже влияние. Ето какво сподели още Дечев пред BGbasket.com след мача:

 

„Според мен днес имахме един успех, който е готов да се бори и да се бие. Невинаги се получаваха нещата. Отборът на Самоков игра добре, за което трябва да го поздравим. През първото полувреме останаха много близо до нас благодарение на лошия процент, който имахме ние. Играхме доста добре в защита, но не вкарахме отворените си стрелби, които нормално в нашата зала друг път вкарваме. Затова мачът беше напрегнат и смятам, че напрежението винаги се отразява върху нападението. Не може в нашия отбор да няма напрежение, аз го разбирам това. Всички бяхме поставени до стената.

 

Поздравления още веднъж за момчетата. В края на мача, когато повеждахме във важните моменти, успявахме да се съберем и да изиграем след това умни нападения, когато Самоков вкарваха бързи и лесни кошове. Смятам, че това, че отборът беше много концентриран и допусна много малко грешки, благодарение на които не получихме много лесни точки на бързи атаки, е едно от нещата, които ни помогнаха. Целият отбор мисля, че беше на ниво, но пък и Самоков играха добре.

 

Ще опитаме в тези дни, които остават, да комбинираме двете неща – да успеем да възстановим играчите и да ги подготвим за финала. Берое какво са правили през това време, не знам. Важно е нашият отбор да бъде напълно готов за финала. Както казах и на момчетата – ние спечелихме само един полуфинал. Още нищо не сме направили.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Тони Дечев
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи