Таня Гатева: Основният ни коз е колективът (видео)


Таня Гатева: Основният ни коз е колективът (видео)
(сн. БФБ)
15-07-2017 18:29 | Мария Маринова

Старши треньорът на националния отбор за девойки Таня Гатева бе доволна от своя тим след двата успеха над Македония. Вчера България спечели с 84-44, а днес баскетболистите ни отново победиха с голяма разлика: 85-40.

 

Пред BGbasket.com и Sportmedia.tv Гатева сподели, че в тима ни има много добър колектив и именно той ще е основният ни коз на предстоящото европейско първенство в Дъблин през август. Въпреки двете убедителни победи обаче, тя сподели, че все още има елементи от играта, върху които трябва много да се работи като борбата под коша.

 

„Този резултат лично мен не ме устройва, защото отборите на Европейското първенство са много по-добре подготвени – и физически, и тактически. Предстоят ни контроли с Украйна. Мисля, че там ще станат по-интересни и по-сериозни мачове. Като цяло съм доволна от момичетата, раздават се на 100 %. Правим и много грешки, но това е нормално. Сега тази седмица ще се опитаме да ги изчистим и да влезем максимално готови за европейското първенство.“, заяви Гатева.

 

„Колективът го има. Мисля, че момичетата се подкрепят. Нямаме абсолютно никакви проблеми и това трябва да ни е основният коз.“, добави тя.

 

Таня Гатева коментира и водещата тема в женския ни баскетбол през тази седмица – решението в българското първенство да няма чужденки. „Не смятам, че с това рязко махане на чужденки е по-добре. Можеше да се намалят. Клубовете взехме това решение. Няма на кой да се сърдим.“

 

Какво още каза Таня Гатева за промените в женското първенство, както и цялото интервю с нея, може да видите в следващото видео.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (девойки 18), Таня Гатева
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи