Берое приключи европейското си участие


Берое приключи европейското си участие
(сн. FIBA.com)
11-10-2017 20:26 | BGbasket.com

Берое няма да участва в европейски турнири този сезон. Отборът загуби от белгийския Белфиус Монс Ено и втория мач от втория квалификационен кръг за ФИБА Къп с резултат 66-79 каро домакин в Стара Загора. Така общата разлика в полза на съперника от двете срещи на разменено гостуване е цели 32 точки.

 

След като малко преди началото на сезона Берое бе заменен от Рилски спортист в Балканската лига, това означава, че тимът ще се бори за титлата в българското първенство и за Купа България през сезона.

 

Гостите поведоха в първите атаки и останаха напред през цялата първа четвърт. Въпреки че Берое се държеше много близо, белгийският тим остана напред до почивката, когато водеше с 2 точки. В началото на второто полувреме домакините взеха минимален аванс, но до края на третия период Белфиус отново излезе напред. Силна серия на гостите в средата на последната десетка направи разликата двуцифрена и тя остана такава до края.

 

За Берое най-резултатни с по 15 точки бяха Александър Янев и Майк ди Нуно, а дабъл дабъл от по 11 точки и борби добави Алекс Дейвис.

 

За победителите Тре Демпс отбеляза 16 точки, а Джъвонте Редик – 15.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - БЕЛФИУС МОНС ЕНО

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, ФИБА Къп
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи