Как юношите на Черно море Тича останаха почти без мачове този сезон


Как юношите на Черно море Тича останаха почти без мачове този сезон
12-01-2018 11:00 | dariknews.bg

Вече трети месец, откакто стартира Суперлигата по баскетбол при юношите до 19 години, а варненският Черно море Тича има едва 4 изиграни мача. В Суперлигата съперници на „моряците“ са ЦСКА, Академик и БУБА.


Удовлетворява ли този формат Черно море Тича, отговори треньорът на юношите до 19 години Кирил Петров пред Дарик радио и "Морски Гонг".

„Замисълът за Суперлигата бе добър, защото трябваше да се играят силни и конкурентни мачове, които се решават с 2-3 коша разлика. Проблемът е, че е слабо организирана лигата. Типично по български трябва да се спестят пари от това, от онова и в крайна сметка се оказва, че трябва да играем два мача един след друг. Започнаха и да се отлагат срещи.

Първоначалната идея бе да се играе по един мач на седмица, но това водело до много разходи на клубовете. В началото на първенството изиграхме две последователни гостувания в два дни на ЦСКА и Академик.

Последва пауза от 50 дни. След това преди Коледа изиграхме още 2 мача като домакини. Сега сме отново в пауза и витае неяснота. Чакаме да се направи програма от федерацията. Имахме мач с БУБА, който трябваше да се играе в средата на декември, но той бе отложен, тъй като те имат и срещи в А група мъже“.
Юношите на Черно море нямат участие в мъжката А група и се налага да поддържат игрова форма с контроли с отбора на Икономическия университет.
Така на практика някои от най-перспективните баскетболисти, набор 2000-2001, които нямат право на участие при момчетата (16), като Михаил Молдов, Мартин Стефанов, Александър Стойков, остават почти без мачове от началото на сезона.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича (19),
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи