Кметът на Монтана: Мислим за нова зала


Кметът на Монтана: Мислим за нова зала
26-03-2018 11:18 | Ваня Николова

Кметът на Община Монтана Златко Живков коментира пред BGbasket.com организацията на Финалната четворка в Адриатическата лига. Той сподели своето мнение за представянето на българския тим и съобщи, че в Монтана вече мислят за нова модерна зала.

 

- Г-н Живков, треньорите на останалите отбори заявиха, че са впечатлени от организацията в Монтана. Вие доволен ли сте?

 

- Доволен съм, защото това е първа Финална четворка на Адриатическа лига в Монтана. Тази година момичетата се борят на три фронта, въпреки че конкуренцията във вътрешния шампионат не е много голяма, но така е и в другите страни. Има един-два по-добри отбора. На практика целта в Адриатическата лига беше Финалната четворка. Постигаме го за втора поредна година. Първите три отбора са изключително близки – Цинкарна Целе, Будучност и нашият. Може би леко назад беше Цървена Звезда. Но така или иначе има логика. В значителна степен Адриатическата лига осмисли участието ни тази година, защото иначе щяхме да играем само 2-3 мача в България за осем месеца, което едва ли може да помогне за класата. Пълната зала, особено в събота, е голям комплимент за всички, които обичат спорта. Доволен съм, защото дотук реализирахме две от целите си - да вземем Купата на България и да участваме на Финална четворка. За първи път сме трети, миналата година бяхме четвърти. Това е първи медал за Монтана. Сега остава битката за титлата в България. Да се надяваме, че ще успеем и там.

 

- Миналата година, когато Монтана заяви, че иска да вземе домакинство на Финална четворка в Адриатическата лига, много хора не го приеха сериозно. Но то се случи. Как?

 

- Това е максимумът на всичко, което имаме, на всичко, което можем, ние сме спортен град. При нас спортните първенства и участието ни не са измишльотина, както за много други, които имат зали, но нямат спорт. Силно се надявам да направим и следваща крачка. Вие виждате каква невероятна седмица беше. Полуфинали при волейбол мъже с ЦСКА, Финална четворка, в сряда ни предстои мач с Берое. Амбициите ни са младите да се развиват, хората да се радват. Това не трябва да се прави единствено, когато има някакви избори, а непрекъснато. Следователно това е тежка отговорност и тежко упражнение. В крайна сметка се радвам, че успяхме.

 

- Следващата крачка нова зала ли е с оглед на развитието на баскетболния и волейболния отбор на Монтана?

 

- Нова зала – това би било добре. Ще направим опити след всичко, което беше дотук, да търсим подобно нещо, защото виждате, особено в събота и в мачовете на волейбола залата вече не стига, пука се по шевовете. Това безспорно е важна крачка.

 

Ваня Николова, пратеник на BGbasket.com в Монтана

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Монтана 2003, Златко Живков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи