Купата отново е в Монтана


Купата отново е в Монтана
(сн. БФБ)
07-03-2016 19:31

Монтана 2003 спечели Купата на България за втори път в последните три сезона. На финала в Стара Загора тимът надигра домакините Берое с резултат 77-57, след като водеше от началото до края и взе нов трофей след този от 2014 година. Монтанки почти не оставиха съмнения в превъзходството си, като започнаха по-добре и се възползваха от напрежението в състава на заралийки. Така тимът успя да натрупа аванс, който контролираше, а със серия от 20-2 в третата част си реши и мача. Като цяло монтанки спряха съперника със силна защита и така стигнаха до купата. За Берое все пак оставаха утехата от участието на финала, което е чудесно постижение предвид фактът, че през миналата година нямаше клубв първенството.

Малко след началото на двубоя Монтана направи серия от 12-0, с която дръпна с 14 точки. До края на първата част тимътподдържаше разликата, а през втората беройки успяха да я намалят. С поредица от 5 точки те се доближиха на само 8, а напочивката изоставаха със 7. 

Първите два коша след паузата бяха за монтанки, но след това Сътън отговори с тройка. Последва обаче серия от 10-2 за гостите,с която те направиха преднината си 16 точки. Домакините върнаха един кош, но нова серия - този път от 10-0 вдигна разликатадо 24 точки малко повече от минута преди края на третата четвърт. Това на практика реши и изхода на срещата, която след товасе доиграваше.

 

С дабъл-дабъл за победителките се отчете Келиндра Закъри след 22 точки и 11 борби. Шарел Алън бе полезна със своите 12 точки, 8 борби и 5 асистенции, а 12 точки и 5 борби имаше Даниела Петева.

За домакините Ла`Кийша Сътън приключи с 19 точки и 6 борби, а Анна Римпова имаше 10 и 8.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТАНА 2003 - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ 2016 - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ 2016 - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ 2016 - ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - жени, Монтана 2003, Берое Стара Загора
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи