Силно баскетболно участие на благотворителния търг „Българската Коледа”


Силно баскетболно участие на благотворителния търг „Българската Коледа”
Стойков и Гершон (сн. Sportni.bg)
23-12-2009 00:17

3000 лева бяха дадени за оригинален екип на българският капитан на националния отбор Тодор Стойков на благотворителния търг на картини и предмети на известни българи, организиран под патронажа на президента на страната Георги Първанов. Той се проведе снощи в зала "Роял" 1 на хотел "Шератон" в столицата.
 
Освен екипа на Стойков, на търга наддаваха за картина на художника Генко Карабаджаков, която селекционерът Пини Гершон получи като треньор номер 3 за 2008 година. Сумата, на която картината намери своя притежател е 2800 лева.  
 
Съдийска фланелка на Артеник Арабаджян със свирка на последния също бяха разиграни и в крайна сметка бяха дадени 500 лева за тях.
 
Вече шест години подред президентът Георги Първанов и приятели събират пари за българските деца с инициативата "Българската Коледа". Тази година bTV заедно с президентството организира търг на картини и предмети на известни българи, като със събраните пари ще бъдат подпомогнати някои от децата на "Българската Коледа".


На събитието ще бъдат предложени творби на стари и съвременни български майстори, които даряват произведенията си в полза на благотворителната кауза. Организаторите запазват в тайна имената на някои световноизвестни автори, чиито произведения също ще бъдат предложени на търга.

Голям интерес у колекционерите предизвикаха също спортните екипи на Йордан Йовчев, Матей Казийски, Димитър Бербатов и Лео Меси, като най-високата цена, която достигнаха те беше 4000 лева.
 

Събраната сума за децата от "Българската Коледа" е 152 250 лева. Тя ще позволи да се купят скъпоструващи медикаменти за цялата следваща година на децата с хронична бъбречна недостатъчност и подсигуряване на лечението в чужбина на няколко от нуждаещите се деца.


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи