Мария Мицова: Лукойл и Рилски ще си вкарат много, логично е Лукойл да бие


Мария Мицова: Лукойл и Рилски ще си вкарат много, логично е Лукойл да бие
13-12-2013 21:59

Журналистката от Gong.bg - Мария Мицова, с прогнозите си за предстоящия кръг в мъжката ТЕСИ НБЛ:
 
Черноморец - Левски
На пръв поглед мачът би трябвало да премине в полза на Левски. "Сините" обаче рядко имат лесни мачове край морето, а и особено през настоящия сезон, в който играта им си остава колеблива.
Факт е, че в последните дни на ноември Левски постигна по-добри резултати, и записа убедителни победи в първенството, и би като гост Галил Гилбоа в Балканската лига. Изявите на "сините" в началото на декември обаче отново ги върнаха назад, след като с Лукойл тимът не игра изобщо добре, а след това се измъчи с Куманово.
След като падна от Берое, Черноморец пък си остава единственият отбор без успех в първенството. Шансът на бургазлии ще бъде да спрат Левски със защита, и ако удържат "сините" под 80 точки, могат да се надяват на нещо.
Въпреки това, след като стреляха доста слабо срещу Лукойл и Куманово, баскетболистите на Тити Папазов вече е време да си оправят мерника, и да се върнат към силните проценти от тройката, които им носеха успех в някои от най-хубавите победи през сезона дотук.
Предвид факта, че в собствената си зала Черноморец не е особено резултатен, изненада в Бургас трудно ще се получи.
 
Спартак Плевен - Черно море Порт Варна
Въпреки че дербито на кръга се води между Лукойл и Рилски спортист, мачът в зала "Балканстрой" вероятно ще е най-оспорваният.
След унизителната загуба в Самоков миналата седмица, Спартак е длъжен да се реваншира по някакъв начин на феновете си, и да се хвърли с всички сили срещу доскорошния лидер в първенството.
Ямбол показа на останалите отбори, че Черно море си има слабите места, и сега за Спартак трябва да е по-лесно да ги открият.
На свой терен досега плевенчани паднаха само от Лукойл и Левски, което ги прави доста опасен домакин. Черно море от своя страна измъкна няколко страхотни победи като гост, при това на претенденти като Рилецо и Балкан, но е имал само два по-лесни мача от началото на сезона.
Затова, ако двубоят се държи вързан до самия край, Черно море ще има на своя страна опита от спечелените битки до момента.
Ако Спартак избухне, както си знае, на свой терен, и успее да вземе аванс преди финалната права, може да има по-голям шанс за успех.
 
Лукойл Академик - Рилски спортист
Двата отбора влизат в мача, след като отпаднаха от евротурнирите. Със сигурност разочарованието е огромно, макар че им предстоят още по един мач, съответно в Еврокъп и ЕвроЧалъндж.
Едно нещо, което със сигурност очаквам, е високо резултатен мач. Лукойл не успява да бележи много в Европа, но за сметка на това използва всяка възможност да си го изкара на съперниците си в България. Рилецо също обаче не остава назад, и в последните си две срещи в НБЛ вкара общо 203 точки, и като цяло се нуждае да вкарва, за да печели мачовете си.
Самоковци имат своя шанс в Правец, но трябва освен и да вкарват, да покажат старанието в защита, което се видя в откъслечни моменти в различни техни срещи дотук. Дали Рилски спортист може да пази концентрация в защита 30-40 минути, е въпрос все още без отговор.
Същото до голяма степен важи и за Лукойл, но при шампионите като че ли си остава и сериозният проблем с подаването на топката по терена. "Студентите" претърпяха тежки поражения, не успявайки да минат граница от 11-13 асистенции на мач. Залагането прекалено много на индивидуални изпълнения може да изиграе лоша шега на Лукойл Академик и този път.
Сблъсъкът между Аландо Тъкър и Шон Барнет би трябвало да е един от ключовете към развръзката. Присъствието на Юре Лалич, който определено е във форма в момента, и липсата на играч от неговия тип в състава на Рилски спортист ще е голям проблем за Росен Барчовски в този мач.
Все пак, малко по-логично е победител от сблъсъка да излезе Лукойл.
 
Берое - Балкан
И двата отбора са измъчвани от различни здравословни проблеми, но въпреки това Балкан си остава фаворит в срещата.
Ботевградчани ще са без Станимир Маринов и Мартин Маринов, но за сметка на това в игра за първи път може да се появят Александър Груев и Тенчо Тенчев.
Изненадващо или не, Балкан е най-резултатният отбор в първенството, докато Берое е предпоследен в тази класация.
В отсъствието на Станимир Маринов, ще е интересно да се види дали организацията в Балкан ще продължи да бъде факт, но предвид качествата на Груев, би трябвало "зелените" да продължат да правят отлични акции.
Подобни контузии често предизвикват и допълнителна мотивация в останалите играчи, което също ще помогне на Балкан.
Проблемите на Берое са от друг характер, и ще се види в неделя на кои играчи може да разчита треньорското трио в Стара Загора. Тимът взе първа победа в НБЛ, и успя да си почине в предишния кръг, но въпреки това, ще му бъде изключително трудно срещу отбор като Балкан, разчитащ предимно на тактическо надиграване.
Старозагорци подобряват взаимодействията си, и правят все по-малко грешки, което в хода на сезона, ако продължи така, ще им носи и успех.
Победа на Балкан си остава реалната прогноза за този двубой.

Тагове: Прогнози, НБЛ - мъже, Мария Мицова
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи