Невероятен Рилски отнесе купата в Самоков


Невероятен Рилски отнесе купата в Самоков
(сн. lap.bg)
21-02-2016 20:27

Рилски спортист е новият носител на Купата на България. В интригуващ финал в Ботевград самоковци надиграха шампиона Лукойл Академик с 90-80 и триумфираха с първи домашен трофей в своята история. През 2009-а Рилецо спечели Балканската лига, а година по-късно игра финал за купата, но нямаше първо място от домашна надпревара. Самоковци изиграха много силно второ полувреме, в което сякаш показаха повече борба и желание за успех, което ги изведе и до купата. Те обърнаха съперника благодарение на добра защита и самоотвержана игра, която зарадва по-голяма част от залата. Така за втора поредна година Лукойл загуби финал в турнира, а в същото време падна от Рилецо на тази надпревара за втори път в последните три.

 

Лукойл имаше по-добро начало и дръпна със 7-2. Малко след това Павлин Иванов вкара 8 точки поред и разликата остана същата, а в края на на първата част Димитър Димитров наниза тройка за +8 за шампионите. С кош в началото на втората разликата стигна и 10, но с добра серия от 11-2 самоковци се доближиха на само точка.  След този момент обаче Лукойл отговори с две тройки, които дадоха началото на серия от 12-2 и преднината им пак стана двуцифрена. Рилски понамали малко от нея и двата тима се оттеглиха на почивка при аванс от 7 точки за шампионите. 

След 20 минути игра предимството на Лукойл дойде при стрелбата от тройката. Те отбелязаха 7 от 18 опита, докато самоковци бяха с 3 от 11, а имаха и 5 грешки в повече, което пък доведе до предимство от 14-2 за шампионите.

Рилски тръгна много настървено след паузата и само за две минути и половина се доближи на точка. След още толкова Тристан Кери вкара два поредни коша и самоковци дори успяха да поведат в резултат с една. След това Рилецо не само не изпусна водачеството, а дори го увеличи. Това стана със серия от 7-0, която направи разликата 9 точки след 30 минути игра.

 

Между третата и четвъртата част имаше проблем с таблото в залата, което забави началото й с десетина минути. И това обаче не спря устрема на самоковци, които съумяха да поддържат преднината си. Лукойл успя да намали до 4, но тогава Гуджино вкара тройка с нарушение и след наказателния върна преднината до 8. При оставащи 5.38 минути до края Търнър направи супер пробив и отбеляза, с което направи преднината на своите двуцифрена. Рилски я задържа, а при 2.09 до края Гуджино отбеляза след борба в нападение на Петрос и разликата стигна 12 точки. Това се оказа и решаващо, след като в оставащото време тимът удържа и спечели купата.

 

Франк Търнър изигра много силен мач за победителите и завърши с 21 точки, 9 борби и 8 асистенции. С важни изяви бе и Тони Гуджино след 20 точки, а Тристан Кери се отчете с 16 и 8 борби.

За Лукойл по 15 точки отбелязаха Павлин Иванов и Донел Тейлър.

 

Любомир Нешев, пратеник на BGbasket.com в Ботевград


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Лукойл Академик, Рилски спортист
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи