Прогнозите за А група: Опитът на Балкан ще пречупи талантите на Академик София


Прогнозите за А група: Опитът на Балкан ще пречупи талантите на Академик София
25-02-2018 11:30 | BGbasket.com

Вчера БУБА Баскетбол записа 19-и пореден успех от началото на сезона в А група, а днес сблъсъците в първата и втората шестица продължават. Ние от BGbasket.com отново се доверихме на компетентното мнение на треньора от школата на Черно море Тича Кирил Петров. Той направи своите прогнози за мачовете днес.

 

Атлетик - Берое-2
Атлетик превъзхожда съперника си с по-опитните играчи. В състава се отличават Станислав Славейков, Тодор Захариев, както и Ивко Ивков. Берое най-вероятно отново няма да може да разчита на Ники Николов. На гостите ще им бъде доста трудно в зала "Триадица". Не само заради залата, а и защото преди това им предстои уморително пътуване до София. Този път се отразява на играта. Домакинството винаги е водещ фактор за успеха.
Фаворит: Атлетик

 

ИУ - Шумен
Домакините от Варна ще спечелят този мач. С играчите си от НБЛ, най-много Шумен да направи дерби, но до полувремето. Не могат да поднесат изненада, особено в залата на Икономическия университет. Отборът на Петко Делев превъзхожда съперника си основно с организацията на играта. Има по-добри гардове, играят по-добре и агресивно в защита и ако съумеят да изпълнят указанията, ще им бъде много лесно. Ако Шумен иска да поднесе изненада трябва да я постигне с добра, бърза и подредена игра. Но трябва да разчитат и на повече играчи, които да си разпределят точките, а не да се надяват на двама да изкарат цялата тежест на мача. Също така трябва и да играят много силно в защита. Иначе няма как да им се получат нещата.

Фаворит: ИУ

 

Балкан-2 - Академик София-2
Балкан е фаворит. Най-вероятно в този мач ще играят опитните състезатели от мъжкия отбор на домакините - Александър Илиев, Радослав Кочев, Здраво Христов и Румен Василев. Това ще бъде дербито на втората шестица. Балкан превъзхожда Академик София с опит. В тимът на гостите има таланти. Освен Краси Димитров, останалите играчи са по-малки. Ако обаче талантите се разиграят, може и да се получи изненада, но опитът на Балкан ще си каже думата за крайния изход от срещата.
Фаворит: Балкан-2

 

Рилски спортист-2 - Черноморец
Давам предимство за Рилски спортист заради домакинството. Пътуването на Черноморец до Самоков ще бъде тежко и в отбора няма да бъдат основни състезатели. Ако Димитър Найденов не играе за гостите от Бургас, няма да имат големи възможности за победа. Трябва всички останали да се надскочат, за да постигнат нещо. Те играят средно по 6 човека за целия мач и трябва средно всички да вкарат по 10-15 точки. В състава на Черноморец се е завърнал руският баскетболист Иван Караваев, който се състезаваше за бургаския тим, когато участваше в елита. Той е много интересен състезател, много умен играч от школата на Химки. Сочеха го за невероятен талант на Русия, но контузия го спира. Най-вероятно той обаче няма да ппътува до Самоков. Ако за Рилецо Мирослав Васов и Николай Гелов играят на ниво, няма как да се получи изненада.
Фаворит: Рилски спортист-2

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Кирил Петров, Рилски спортист-2, Балкан-2, Берое-2, Черноморец, Шумен, ИУ, Атлетик
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи