Христо Захариев: Надявам се най-накрая да се класираме на голям форум (видео)


Христо Захариев: Надявам се най-накрая да се класираме на голям форум (видео)
18-06-2018 10:26 | BGbasket.com

Националът Христо Захариев вярва, че шансовете на България в световните квалификациите са много големи. В предаването „Спорт в обектива“ по Канал 3 той сподели, че е крайно време тимът ни да играе на голям форум.

 

„Надявам се най-накрая да се класираме на някакъв голям форум и да достигнем колкото се може по-напред в световните квалификации“, заяви Захариев.

 

Баскетболистът сподели, че се радва, че се е завърнал в представителния ни тим и винаги е готов да играе с националната фланелка. Той не бе в състава на Любомир Минчев за предишните два квалификационни цикъла, но разкри, че уважава решението на треньора.

 

„Не съм му искал обяснение. Той си е преценил, предполагам, че и контузията е повлияла, може и други фактори. Той не е длъжен да ми дава обяснение. Имахме разговор преди този цикъл и му казах, че винаги съм насреща и когато ме повика, съм готов да играя. Радвам се, че мога да съм в националния отбор. В предните два цикъла винаги съм подкрепял отбора, макар и извън терена“, заяви Захариев.

 

„Може би е имало леко разочарование, защото исках да играя за националния отбор. Всеки обаче трябва да си извоюва това място и всеки от тези момчета, които бяха викнати, заслужаваха да бъдат там“, добави баскетболистът.

 

Националът е уверен, че отборът ни ще се представи добре в предстоящите мачове с Исландия и Чехия. „Според мен напълно реални са шансовете ни да продължим напред. Всичко зависи от нас. Отборите са силни, но не бих казал, че ни превъзхождат с нещо. Имаме шансове и трябва да ги използваме“.

 

България се нуждае от задължителна победа срещу Исландия на 29 юни в Ботевград, а Захариев е оптимист за двубоя. „Това е най-важният мач. Ще дадем всичко от себе си, защото това ще ни помогне да се класираме. Те са доста солиден отбор. Имат добри играчи и ще ни бъде доста трудно. Играем вкъщи и се надявам да имаме доста подкрепа и от публиката“.

 

Баскетболистът смята, че с малко повече късмет и опит тимът ни е можел да има три победи в своята група. „Загубихме няколко мача само с по една точка. Според мен това е късмет, но може би не ни достигна и малко опит, за да може в момента да сме минимум с три победи, а не с една. Това е спорът, не знаеш какво ще се случи до последно. Всички момчета играха много добре, малко не ни достигна, но не можем да върнем времето назад. Работим здраво и се надявам в следващите мачове и ние да имаме повече късмет. Според мен ще имаме и повече опит, за да успеем накрая да спечелим тези мачове“.

 

Захариев сподели, че атмосферата в отбора е много добра. „Всички сме приятели. Това, че сме били съперници през сезона, не ни пречи. Всички момчета доста добре се разбираме, така че се надявам да запазим това до края“, заяви той.

 

Цялото интервю с Христо Захариев вижте във видеото.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Христо Захариев
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи