Избраха Лука Дончич под №3, отива в Далас


22-06-2018 03:19 | BGbasket.com

Детето-чудо на европейския баскетбол Лука Дончич бе избран под №3 в Драфта на НБА, който се състоя тази нощ в Бруклин, САЩ.

 

Словенецът бе избран от Атланта, но веднага разменен с Далас и ще играе рамо до рамо с друга европейска легенда - Дирк Новицки. В замяна Атланта получи №5 в избора - Трей Йънг.


Съвсем очаквано, под №1 в Драфта Финикс предпочете ДиАндре Ейтън, а Сакраменто взе под №2 Марвин Багли. Джарън Джаксън под №4 заминава за Мемфис.


Целият Драфт 2018 можете да видите ТУК!

 

В първото си интервю като вече избран играч в НБА, Лука Дончич обясни, че е напълно готов за Лигата, тъй като през целия изминал сезон в Реал Мадрид бивши играчи от НБА, негови съотборници и съперници, са му давали съвети и са му разказвали истории.


В Ню Йорк Дончич пристигна буквално ден след спечелената титла на Испания с Реал Мадрид, придружаван от майка си и баба си.

 

Лука Дончич е петият чужденец, избиран в Топ 3 на Драфта, след Яо Мин, Андреа Барняни, Дарко Миличич и Пау Гасол, но и първият гард, роден извън САЩ, в историята, избран толкова напред.

 

 

Гасол бе избран именно от Атланта, точно под №3, преди 17 години.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Далас, Лука Дончич, драфт
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи