Абсурдно ниска такса за концесия на `Арена Шумен`


Абсурдно ниска такса за концесия на `Арена Шумен`
21-09-2018 19:24 | radian.bg | BGbasket.com

Абсурдно ниска такса иска община Шумен, за да отдаде на концесия чисто новата зала "Арена Шумен". Може би в опит да подпомогне спорта, но и предизвиквайки много въпросителни, за съоръжението, построено за над 8 милиона лева, бяха поискани 10 000 лева на година.

 

По предложение направено от общинската администрация и е вписано в Плана за общинските концесии 2018 – 2020 г., който трябва да се гласува на предстоящата сесия в края на септември, залата ще бъде дадена на концесия за срок от 20 години.

 

Всеки желаещ да стопанисва съоръжението трябва да плати повече от скромните за подобно нещо 10 000 лева концесионна такса на година, или общо 200 000 лв. От своя страна концесионерът трябва да управлява, ремонтира и поддържа залата и всички обекти в нея.

 

За строителството на Арена Шумен държавата даде 8.5 милиона лева, а община Шумен отпусна още над 4 милиона лева от собствения си бюджет за благоустрояване на района.

 

Освен това залата е в гаранционен срок и фирмата-изпълнител ще покрива евентуални щети през следващите години.

 

Междувременно Арена Шумен беше дадена за управление на общинското предприятие ОЖИ, което определи наем от 1500 лв. до 3000 лв. без ДДС за ползване на залата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Арена Шумен
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи