Финали на БУБА лигата


Финали на БУБА лигата
14-05-2010 10:55

В неделя (16.05) в залата на стадион „Васил Левски” ще стане ясен победителят в тазгодишното издание на ученическата БУБА лига. В надпреварата участие взеха около 300 деца, от първи до четвърти клас, от различни столични училища.

Баскетболният маратон през почивния ден е с начален час 9:00 часа, а кулминацията стартира в 14:00 часа. Тогава ще се изиграе срещата за третото място между отборите на 137 СОУ „Ангел Кънчев” и 31 СОУ „Иван Вазов”. В 15:30 часа пък започва най-интересният, финален двубой в лигата. В битка за златото едни срещу други ще се изправят децата от 55 СОУ „Петко Каравелов” и 118 СОУ „Академик Людмил Стоянов”.

Както винаги, от ръководството на БК Буба обещават финалите в ученическата лига да се превърнат в истински спортен празник и децата да си тръгнат от залата изморени от дългия състезателен ден, но и заредени с много положителни емоции и ентусиазъм. За целта ръководството на клуба и един от спонсорите на БУБА лига, а именно световно известната марка Бенетон, са предвидили купи, медали и предметни награди за всички участници в надпреварата. За доброто настроение в залата на стадион „Васил Левски” ще допринесе и детският професионален мажоретен състав на 137 СОУ „Ангел Кънчев”.

Специални гости на закриването на Ученическата БУБА лига ще бъдат заместник-министърът на спорта Иван Ценов и Пелагия Чернева - началник отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм” към столична голяма община. Двамата ще наградят участниците в баскетболната надпревара.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи