Изиграха се финалите на БУБА лигата за сезон 2009/10


Изиграха се финалите на БУБА лигата за сезон 2009/10
(сн. BulgarianBasket.com)
17-05-2010 01:52 | Bubabasket.com

В неделния ден в залата на стадион „Васил Левски” се изиграха последните шест срещи от тазгодишното издание на ученическата БУБА лига. Участие в нея през годината взеха над 300 деца, от първи до четвърти клас, от различни столични училища.

Мачовете започнаха още от рано сутринта, за да се стигне до последните две срещи за разпределение на отличията сред най-силните отбори в БУБА лигата за този сезон.
 
В мач за третото място 137 СОУ „Ангел Кънчев” надделя над 31 СОУ „Иван Вазов” с убедителното 38-9. Веднага след тях се игра и големия финал на БУБА лигата за тази година. В него един срещу друг се изправиха тимовете на 55 СОУ „Петко Каравелов” и 118 СОУ „Академик Людмил Стоянов”. И двата отбора показаха добър баскетбол, отлични изяви имаше и от двете страни, а след оспорвана игра победата прилегна на възпитаниците на Светлана Йорданова от 55-то СОУ за крайното 36-20.
 
Атракция за публиката в залата бе и мажоретния състав на 137 СОУ „Ангел Кънчев”, който се погрижи за доброто настроение на всички.
 
Основният спонсор на БУБА лигата, световната марка Бенетон бе осигурил купи, медали и предметни награди за всички участници в надпреварата. Тингер пък също зарадваха малките баскетболисти с екипи, докато от ОМВ наградиха всички с баскетболни топки.

Победителите бяха наградени от заместник-министърът на спорта Иван Ценов, както и от Пелагия Чернева - началник отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм” към столична голяма община.
 
От ръководството на БУБА лигата изразиха уверение, че догодина надпреварата ще бъде още по-мащабна.
 
ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛИТЕ НА БУБА ЛИГАТА ВЪВ ФЕЙСБУК

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи