Овергаз спечели коледния турнир за момчета (10)


Овергаз спечели коледния турнир за момчета (10)
19-12-2010 17:23

Днес се изиграха и последните срещи от 11-то издание на турнира „Веселин Темков” за момчета и момичета до 10-годишна възраст. При момичетата БУБА победи Левски и завърши турнира без загубена среща, въпреки че това им бе първо участие в такъв род състезание. Втори завършиха момичетата на Рилски спортист от Самоков, а трети в крайното класиране бе Септември София.

 

При момчетата бяха изиграни 4 срещи, които разпределиха местата от първо до осмо. Първо Шампион 2006 зарадва своите фенове и нанесе поражение на Локомотив София с 35-26. Така малките възпитаници на школата на Шампион 2006 завършиха на седмо, а тези на Локомотив София на осмо място. На съседното игрище пък Лукойл Академик се наложи над Септември и завърши на пето място.

 

В битка за бронзовите медали Левски бе безапелационен и през цялото време имаше превес над Рилски спортист. „Сините” се показаха в много добра светлина и след мобилизирана игра днес превъзмогнаха драматичната загуба на полуфинала от вчера. Момчетата на Еди Вълчев стигнаха до краен резултат от 36-19, а това нареди „сините” на трето място, а Рилецо остана четвърти.

 

Големият финал между Овергаз и БУБА предложи доста емоции на зрителите в залата. За него на помощ специално бе викнат рефера Генади Иванов, който помогна двубоят да премине в рамките на правилата. Нещо, което не бе факт в предните дни на турнира, когато върху малките баскетболисти безплатно се пробваха нови, тепърва завършили някакъв курс съдии с почти никакви познания върху правилата на играта.

 

Отборът на БУБА, съставен предимно от състезатели, родени през 2002 година се опита да се противпостави на силния тим на Овергаз, но в крайна сметка момчетата на Красен Киров не допуснаха изненада и спечелиха заслужена победа с 31-21. Разликата почти през цялото време бе в границите 2 до 4 точки в полза на Овергаз, а в края достигна и двуцифрено изражение след няколко поредни добри изяви на талантите от този клуб. Така, без да допуснат загуба, момчетата на Овергаз закономерно се поздравиха и с крайният успех в това коледно състезание по бейби-баскетбол, което се проведе в зала „Триадица” през последните три дни.

 

Всички участници в турнира получиха малки спретнати подаръци от страна на организаторите, както и възпоменателен медал за участие в него. С изключение на слабото съдийство, може да се каже, че организацията бе на добро ниво, а температурата в залата рядко падаше под нулата, най-вече благодарение на добрите изяви на малките баскетболистчета от всички отбори-участници в състезанието.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи